Så ska Haga slott bli prinsessbostad

avJenny Alexandersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Victoria och Daniel letar inredning i lyxiga butiker

1 av 3 | Foto: Björn Lindahl

Svenska designmöbler, antikviteter och dyrbara tapeter.

Nu slåss möbelföretagen om att få inreda kronprinsessan Victorias och Daniel Westlings nya hem.

Om tre veckor får de nyckeln till Haga slott.

Den första oktober får kronprinsessan och Daniel Westling tillträde till Haga slott. Men fastigheten är långt ifrån inflyttningsklar.

– Formellt tar vi över ansvaret då. Planeringen av renoveringen är i full gång, nu pågår säkerhetsmässiga diskussioner, säger

Gunnar Haeger, slottsfogde på Haga slott.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det inte några stora renoveringsprojekt som planeras.

– Vi undersöker just nu hur vi ska kunna anpassa Haga slott till en privatbostad. Ett sådant gammalt fint slott kräver ett regelbundet underhåll och nu när man skiftar hyresgäster så passar man på att renovera, säger Anders Ahlberg, fastighetschef för kungliga slott på Statens fastighetsverk.

Favoriten på Strandvägen

Daniel och Victoria koncentrerar sig på inredningen.

De har redan tittat på tapeter och nya möbler. De sågs nyligen i en av sina favoritbutiker: Svenskt tenn på Strandvägen.

– De gick runt en stund och tittade på flera små inredningsprylar, säger ett ögonvittne.

En mixad stil

Flera andra butiksinnehavare i Stockholm har också haft kungligt besök.

– Jag hoppas att de bestämmer sig för någon av våra produkter, det skulle vara mycket roligt för företaget, men jag skulle aldrig prata högt om det i så fall, säger en affärsman.

Victoria och Daniel har bott tillsammans i kronprinsessansvåning i Sjöflygeln på Drottningholms slott i ett par år. Kronprinsessan har inrett med en blandning av gamla och nya möbler. Troligtvis håller paret fast vid den mixade stilen.

– Självklart vill de inreda slottet tillsammans, men Victoria och Daniel kommer även att använda flera av kungafamiljens äldre möbler, säger en vän till paret.

Efter vigseln i Storkyrkan är det fritt fram för Daniel och Victoria flytta in i Haga slott. Men exakt när det sker är oklart.

– Det är inte bestämt något datum för inflyttning, men det sker efter bröllopet, säger Nina Eldh, hovets presschef.

Publicerad: