Nyheter

Småbarnspappa planerade giftmörda sin flickvän

Av: 

Linda Hjertén

NYHETER

32-åring häktad i dag

Den 32-årige småbarnspappan beställde gift från utlandet.

Då avslöjade polisen hans plan – att giftmörda sin flickvän.

Mannen häktades nyss i Luleå tingsrätt.

Den 32-årige mannen greps för några dagar sedan.

I går kväll genomfördes en husrannsakan i det hem där han står skriven med sina barn. Det var då ett stort pådrag av poliser, bombbil och räddningstjänst vid huset utanför Luleå.

Efter att husrannsakan genomförts anhöll åklagaren tvåbarnspappan misstänkt för förberedelser till mord på sin flickvän och sina barn. Polisen ska ha hittat en farlig och giftig kemisk substans i sin särbos bil som misstänks ha placerats där av mannen.

Enligt lokaltidningen NSD har mannen beställt giftet utomlands. Det var när han hämtade ut paketet tidigare i veckan som hans mordkomplott började uppdagas.

Begärs häktad i dag

32-åringen begärdes häktad under förmiddagen, då hade misstanken skärpts till försök till mord och då på flickvännen, och i eftermiddags hölls häktningsförhandlingen mot 32-åringen i Luleå tingsrätt. Enligt ögonvittnen såg mannen allvarlig och samlad ut när han fördes in i salen och såg det stora pressuppbådet utanför dörren.

Åklagare Ulla-Karin Lindström är förtegen och vill inte bekräfta hur många som mannen försökt att mörda. Från början kom uppgifter om att misstankarna gällde hela hans familj, senare på dagen sades det att det endast gäller flickvännen.

– Utredningen är fortfarande i sin linda, säger Lindström till aftonbladet.se.

Mannen är tidigare dömd för bedrägeri och olaga hot.

Under häktningsförhandlingarna nekade mannen till anklagelserna.

– Min klient har förklaringar till de omständigheter som åklagaren lagt fram. Han nekar helt, säger advokat Jan Wennerbrandt.

Hur mår din klient?

– Det är aldrig roligt att vara häktad när man inte varit det förut.

Åtal ska vara inlämnat senast den 20 februari.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Har du uppgifter eller bilder?
Publisert: