Jobb & karriär

Ta hjälp av en jobbcoach

NYHETER

Ta hjälp för att se dina möjligheter! En jobbcoach kan ge dig en knuff i rätt riktining.

Du kan också få konkret hjälp med svåra moment som du stöter på i ditt jobbsökande.

5 sätt att få en coach:

1. Arbetsförmedlingen. Den nya coachtjänsten håller på att utökas. Hör dig för om du kan få en coach, som under ett antal intensiva veckor går igenom din kompetens och din inriktning, och finslipar både cv och intervjuteknik.

2. Personalavdelningen. Vill du göra karriär på din nuvarande arbetsplats? Gör klart för din personalavdelning eller chef att du vill ta ett större ansvar och utvecklas.

3. Bemanningsföretag. Jobbar du som ”uthyrd” ett tag kan du dra nytta av bemanningsföretagens erfarenhet av att pejla vad människor kan och är bra på, kombinerat med en stor kunskap om arbetsmarknaden.

4. Privat jobbcoach. En karriärcoach kostar - men ett eller ett par samtal hos ett proffs kan ge dig den inspiration du behöver för att komma vidare. Fråga runt - försök gå på rekommendationer.

5. Kompiscoachen. Bestäm tid med en vän för regelbundet återkommande ”jobbmöten” när du pratar om du kan, vad du vill och hur nästa steg ser ut. Avsluta med att sätta upp konkreta mål (skriva cv, ringa en kontakt) inför nästa möte. Kanske kan ni hjälpa varandra?

Maria Wångersjö

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Jobb & karriär

ÄMNEN I ARTIKELN

Jobb & karriär