Man försökte döda Sara på badstranden

NYHETER

Galning gick till attack – försökte dränka Sara och hennes barn

1 av 2 | Foto: JOHAN FRÄMST
”NU SER MINA FLICKOR MIG DÖ” Sara, 29, planerade en skön dag med sol och bad tillsammans med sina två döttrar när den okände mannen dök upp och försökte dränka hela familjen.

ONSALA. Sara Sandgren och hennes två små döttrar myste på stranden när den okända 51-åringen helt oprovocerat gick till attack.

Först försökte han dränka hennes sexåring. Sedan gav han sig på Sara.

– Nu är det slut, nu är det över, tänkte jag. Nu ser mina flickor mig bli ihjälslagen och dränkt.

Sara Sandgren, 29, och hennes döttrar, fem och sex år gamla, hade köpt fika och satt sig vid badstranden när en mystisk man kom vadandes i vattnet. Det var en eftermiddag i slutet av maj och familjens favoritställe, en liten sten med strand i ett sund mellan fastlandet och Onsala Sandö.

Saras äldsta dotter frågade mannen vart han var på väg när han klättrade upp på stenen. Mannen sa inte ett ord.

– I stället tog han helt plötsligt tag i henne och hoppade ner i vattnet och höll hennes huvud under ytan. Man tänker ju inte då, man bara hoppar i för att försöka rädda henne, säger Sara Sandgren.

Ställde sig på Sara i vattnet

Mannen släppte flickan och gav sig på Sara i stället.

– Han tog tag i håret och drog, slog mig i ansiktet flera gånger. Sedan höll han ner mig under vattnet.

Efter ett tag upplevde jag det som att han stod på mig och väntade på att det skulle ta slut. Då gav jag upp, accepterade att jag skulle dö, säger hon.

Saras döttrar stod på land och skrek åt mannen att sluta. Av en slump såg en 56-årig fågelskådare samtidigt vad som höll på att hända och började ta sig mot stenen.

När han vadat ut i vattnet och hade 20 meter kvar släppte mannen plötsligt Sara. Sedan gick han iväg och satte sig vid strandkanten.

Den 51-årige mannen greps av polis senare på kvällen.

”Min dotter vågar inte gå ut”

Sara Sandgren är stark och samlad när hon berättar om mordförsöket.

– Man måste vara det, jag har två rädda flickor att ta hand om, säger hon.

I polisförhören har 51-åringen inte sagt ett ord, han varken nekar till eller erkänner gärningen. Nu åtalas han för bland annat mordförsök.

– Hans beteende är så svårt att förklara, det var helt omänskligt. Nu är tryggheten borta, vi hade ju varit där sen barnen var nyfödda. Min dotter vill inte gå utanför dörren längre, säger Sara Sandgren.

Rättegången börjar på måndag.