Grennaskolan välkomnar elever vid Lundsberg

Uppdaterad 2013-08-29 | Publicerad 2013-08-28

”Vi har 60-70 platser”

Grennaskolan

Efter Skolinspektionens beslut står nu 200 Lundsbergselever utan skolplats.

Och flera oroliga föräldrar har i dag ringt till internatet Grennaskolan.

– Jag har fått frågan om vi har platser hos oss, och det har vi, säger Mats Almlöw, vd och skolchef för Grennaskolan.

Efter Skolinspektionens beslut att med omedelbar verkan lägga ner internatskolan Lundsberg står nu 200 elever utan skolplats.

”Har platser”

När Mats Almlöw, vd och skolchef för riksinternatet Grennaskolan, fick höra om Skolinspektionens beslut blev han ”helt ställd”.

– För det första är jag bedrövad över det som har inträffat. När jag fick höra att Lundsberg ska läggas ner trodde jag att jag hade hört fel. Det hade jag inte förväntat mig, säger Mats Almlöw till Aftonbladet.

Under onsdagen har han tagit emot samtal från omkring 20 oroliga föräldrar till elever vid Lundsberg.

– Jag har fått förfrågningar om vi har platser hos oss, och det har vi.

Grennaskolan har mellan 60-70 lediga platser på internatet som de nu erbjuder eleverna vid Lundsberg, säger Mats Almlöw.

Ett informationsmöte för elever och föräldrar som är intresserade kommer hållas vid Grennaskolan på i morgon klockan 13 och på fredag klockan 11.

– Föräldrarna som ringer är väldigt upprörda över vad som har hänt. Det kom som en kalldusch.

”En krissituation”

I den mån som det passar med studieplanerna skulle Grennaskolan kunna ha en start för de elever som vill redan på söndag.

– Vi insåg snabbt att det här var en krissituation. Framförallt för de som har föräldrar som bor utomlands och inte har någon riktig hemkommun. Jag kan tänka mig att det är många som befinner sig i ett vakuum just nu, säger Mats Almlöw.

Även Grennaskolan har tidigare fått kritik av Skolinspektionen.

– Vi hade ett mobbningsfall för omkring två år sedan. Det som inte fick hända hände, vi gjorde fel och fick ett skadestånd. Vi har gjort allt vi kunnat sedan dess.

ANNONS