Al-Qaida: Förlåt oss!

1 av 4
NYHETER

Till och med al-Qaida verkar ha fått en släng av julefrid.

I söndags publicerade de ett videoklipp där de säger – förlåt.

Den 5 december attackerades ett sjukhus i Jemen. 52 människor dog i den brutala attacken. Al-Qaida-gruppen Ansar al-Sharia tog på sig ansvaret för attacken.

Men nu, inför jul, går al-Qaidas gren i Jemen ut och ber om ursäkt.

– Vi bekänner det här misstaget. Vi ber om förlåtelse och deltar i sorgen med offrens familjer, säger ledaren Qassim Al-Raimi i ett videoklipp, enligt CNN.

"Vi känner smärta"

På övervakningsbilder från attacken syns hur patienterna springer för att ta skydd när en terrorist lugnt går emot dem och utlöser sprängmedlen. Enligt ledarna var det aldrig meningen att han skulle attackera sjukhuset.

– Vi har sett sändningen, en beväpnad man som går in i ett sjukhus.... vi hade inte beordrat honom att göra så och vi är inte nöjda med att han gjorde det. Vi känner smärta för vi slåss inte på det här viset, säger Qassim Al-Raimi i videoklippet.

Al-Qaida erbjuder nu finansiellt stöd till de familjer som förlorade sina släktingar i attacken.

Ursäkten har däremot ingenting med julefrid att göra. Al-qaida-grupper har tidigare sagt sig ångra attacker där flera muslimer har dödats. Enligt CNN oroar sig ledarna över att organisationen ska förlora anhängare om de dödar civilia muslimer.