Döda mannens grannar rasar mot byggföretaget

Publicerad 2013-10-14

"För jävligt att gräva så"

Den 62-åriga mannen dödsstörtade med cykel rakt ner i diket.

Nu rasar grannskapet mot byggföretaget NCC, som grävt gropen.

– Det här är en chock utan dess like, säger barndomsvännen Hans Bredberg.

Hela grannskapet i Björkås i Karlstad samlades under söndagskvällen vid den 2,5 meter djupa väggropen där deras granne hittades död på söndagen.

– Vi var tvungna att hedra denna man, säger grannen och barndomsvännen Hans Bredberg.

Beskedet om vännens död kom som en blixt från klar himmel.

– Det var en chock utan dess like. Det var en annan granne som kom och berättade det för mig. Jag sa "jag hör vad du säger, men jag förstår inte". Det var helt osannolikt, säger han.

"För jävligt att gräva så"

Ingen av grannarna som Aftonbladet har pratat med har sett att det ska ha funnits någon belysning eller avspärrningar runt diket.

Hålet var delvis vattenfyllt och låg mitt på en nyanlagd väg på NCC:s nya villaområde, enligt nwt.se

– Vad jag förstår är det NCC som grävt hålet. Vägen var asfalterad och klar, och så helt plötsligt var det ett brett dike där. Det känns helt för jävligt att de kan gräva på det sättet. Han cyklade alltid där, men den här olyckan hade kunnat hända vem som helst, säger Hans Bredberg.

"Central figur i grannskapet"

Mannen beskrivs av flera sina grannar som en central figur i grannskapet.

– Han var en sådan person man tyckte väldigt mycket om. Vi har en väldigt bra sammanhållning i området och nära kontakt, säger grannen Lars Nilsson.

En förundersökning har inletts och misstankarna gäller vållande till annans död och framkallande av fara för annan. Om det är NCC eller någon av deras underentreprenörer som är misstänkta uttalar sig polisen inte om, skriver nwt.se.