Emi, 3, får miljarder av mormor Yoko

Publicerad:
Uppdaterad:

John Lennons änka förenad med sin dotter efter 30 år

HOLLYWOOD

Här är treåringen som får ärva hälften av John Lennons förmögenhet på 5,6 miljarder kronor.

Lilla Emi är barn till Yoko Onos dotter, Kyoko Cox, 37.

Efter 30 år har flickans mamma och mormor äntligen återförenats.

Påbyltad sitter Emi i sin mormors knä, tätt intill sin mamma, för hålla den isande vinden i New York stången.

Men bilden på de leende personerna är inget vanligt familjefoto.

Den är tagen i samband med trions första möte, i Strawberry fields - den minneslund i Central Park som upprättades efter mordet på John Lennon för 20 år sedan.

En 30-årig fejd mellan Kyoko och Yoko har gjort att småbarnsmamman fram till den här dagen aldrig låtit John Lennons änka träffa sitt barnbarn.

Får dela pengarna med Sean

Men tiden har läkt såren och de försöker nu försiktigt bygga en relation.

Yoko Ono rapporteras i brittiska Mail on Sunday vara så glad över kontakten att hon lovat att se till att den lilla flickan aldrig ska behöva oroa sig för pengar.

För sina vänner och bekanta har hon berättat att hon planerar att låta Sean, John och Yokos son, och Emi dela lika på den förmögenhet som hon kommer att lämna efter sig.

Pengarna ska placeras i en stiftelse i båda barnens namn.

Det är ett stort beslut för Yoko Ono, 67, som för tre år sedan inte ens visste om Kyoko levde, än mindre att hon blivit mormor.

I flera år levde Kyoko gömd från sin mamma.

Hennes pappa, den amerikanske filmmakaren Tony Cox, förde bort Kyoko när hon bara var åtta år. Han kunde inte smälta att Yoko lämnat honom för Lennon och förklarade att hans exfru aldrig skulle få vårdnaden om deras dotter.

Kort därpå slog han följde med sekten The walk och flyttade under tre årtionden från kontinent till kontinent, för att undkomma de privatdetektiver och FBI-agenter som Yoko Ono skickade i dotterns spår.

Öser presenter över dotterdottern

Men i november 1997, tre veckor efter att Emi kommit till världen, lyckades Yoko äntligen få kontakt med den kvinna som under uppväxten hela tiden fått höra att hennes mamma knarkade och var djävulen personifierad.

- Det kändes inte rätt för mig att bli mamma utan att åtminstone meddela min mor att jag var vid liv och mådde bra, säger Kyoto till tidningen.

Om Yoko är bitter har hon inte visat det.

I stället har hon öst presenter över sin lilla dotterdotter.

Men den bästa gåvan tycker hon att hon fått själv:

Återföreningen.

Magnus Sundholm

Publicerad: