Så ska Facebook göra om ditt flöde

På fredagsmorgonen svensk tid presenterade Facebook och dess grundare och vd Mark Zuckerberg något som kan vara den största förändringen av plattformen någonsin.

Utseende och funktioner kvarstår – men innehållet kan förändras radikalt.

”Du kommer se mer av dina vänner, din familj och grupper i ditt flöde”, skriver Zuckerberg i ett Facebookinlägg.

Facebookgrundaren och vd:n Mark Zuckerberg.
Facebookgrundaren och vd:n Mark Zuckerberg.

Andelen inlägg från företag och medier i ditt Facebookflöde kommer att minska drastiskt den närmaste tiden. Det är i alla fall vad Facebook bland annat hoppas med det som beskrivs som den största förändringen av det sociala nätverket hittills.

I ett inlägg på sin Facebooksida skriver vd:n Mark Zuckerberg tidigt på fredagsmorgonen svensk tid att företaget vill att användarna ska må bättre av att tillbringa tid på Facebook. Som det är nu finns det mycket roligt att se och interagera med, men det behöver bli mer meningsfullt, menar Zuckerberg.

Det är inte första gången Facebook försöker ställa om så att innehåll från vänner och familj prioriteras framför företag och medier. Denna gång skriver dock Zuckerberg att han gett tydliga order till sina produktutvecklare att ställa om sitt arbete.

Förändringarna på Facebook kommer inte ske över en natt utan gradvis. Men processen ska ha börjat redan under slutet av 2017.

”Om vi gör rätt sak så tror jag det gynnar våra användare och vår affärsmodell på lång sikt”, skriver Zuckerberg.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN