McDonalds tvättade toasitsar i diskmaskinen

Använde samma maskin som för brickor och redskap

ARVIKA

McDonalds blev plötsligt WcDonalds: Personalen på hamburgerbaren i Arvika körde toalettringarna i diskmaskinen för att få dem rena.

En kund som behövde gå på muggen undrade var toaringarna blivit av. Personalen plockade då ut dem ur diskmaskinen - den som man även kör brickor och redskap i.

Sitsen var varm och go att sitta på, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen, men kunden tappade aptiten när han funderade på vad som hänt.

Toa-disken var dock en engångsföreteelse, lovar McDonaldsledningen. Det var personalen som gjorde ett misstag, i ett försök att få toasitsarna så rena som möjligt. Det var inte rutin utan mera en tillfällighet, visade det sig.

Att någon kunde tycka det var äckligt att toalettsitsar, brickor och bunkar plockades in i samma diskmaskin föll inte personalen in.

Både den lokala och centrala ledningen för hamburgerkedjan har varit inkopplade för att reda ut begreppen och se till att reglerna följs. Miljö- och hälsoskyddsinspektören i Arvika kom också till baren och klargjorde vad som är tillåtet och inte i disksammanhang.

TT