Minst sju döda vid åskväder i Tyskland

NYHETER

Järnvägen mot Sverige blockerad av träd

Foto: Många träd vräktes omkull och krossade bilar i Berlin. Minst sju dödades vid det kraftiga åskovädret.

BERLIN

Minst sju personer, bland dem två barn, omkom på onsdagskvällen när det värsta åskovädret på decennier drog genom Berlin och delar av östra Tyskland.

Två barn, 12 och 15 år gamla, omkom när träd rasade över dem. De var båda medlemmar av en ungdomsbrandkår som kampade på en ö i Wannsee, en populär sjö i Berlin. Ytterligare 13 personer skadades på ön.

Två dödsfall rapporterades från den tyska huvudstaden: en man träffades av en nedfallande gren och en annan återfanns död under ett träd.

Dödsfall rapporterades också från Seelow nära den polska gränsen där en 25-årig kvinna omkom när ett träd föll över hennes bil. Andra dödsfall inträffade i Bugk, sydöst om Berlin, och i Muehlenback nära huvudstaden.

Det kraftiga åskovädret ledde till att Berlin stod stilla på grund av nedfallna träd, förstörda bilar, försenade flyg och tåg.

Sverige-tåg stoppades

Två tåg på sträckan Malmö-Berlin stod på morgonen stilla på grund av nattens häftiga stormar. Det tåg som var på väg till Malmö befann sig tio mil söder om Sassnitz och det andra tåget som färdades i riktning mot Berlin är i höjd med Sassnitz, uppger SJ.

Banrälsen är blockerad av träd som blåst ner och tågen beräknas bli kraftigt försenade.

TT-DPA