Bert hos biskopen

NYHETER

Vill byta namn på Jessica

1 av 3 | Foto: På besök hos biskopen.

Bert fick för sig att ett namnbyte på Jessica var på sin plats. Således fick självaste biskopen besök av en entusiastisk Bert och en något mer skeptisk Jessica. Förslaget att hädanefter gå under namnet Natalia svaldes inte med hull och hår...

– Det känns fruktansvärt att gå upp mot Jessica, förklarade en smått förtvivlad Johanna. Alla i gruppen var rörande överens om att det kändes oerhört tungt att behöva tävla mot ens rumskompisar.

Förberedelserna inför veckofinalen var i full gång, en final som Robert utlovade bli den allra bästa hittills...

Jessica hade fullt upp med att öva staging med Per och hade kommit till insikt om sina styrkor respektive svagheter . – Hade jag haft världens bästa röst hade jag bara kunnat stå där och sjunga utan att röra mig, men jag vet att jag kan röra mig på scen och vet att folk tycker om att se det, förklarade hon.

Bert blandar in kyrkan

Men det är tydligen inte nog att kunna röra sig rätt på scen. Strax därpå anlände Bert till skolan och tillsammans med Jessica for de till ingen mindre än biskopen i Skara stift. Bert hade fått för sig att

artistnamnet Jessica inte dög längre. Däremot skulle hennes andranamn Natalia fungera ypperligt i artistsammanhang.

Jessica själv var tveksam: - Svårt att byta när man hetat Jessica i 25 år.

Men inte nog med att Bert ville byta namn på henne, nervositeten inför finalen bara ökade så det var en rödgråten Jessica som fick tröst av både Monica och klasskamraterna senare på kvällen.

Hon kände sig inte trygg med låtvalet medan Martin kände sig säker inför finalen: – Det känns som om jag har en chans i alla fall.

Veckans elev utvald

I konceptet ”Att bli artist” ingår även att kunna hantera en viss anstormning av fans, eller rättare sagt får man väl hoppas på en sådan. Denna afton hade våra vänner fått en rejäl bunt med beundrarbrev, så de samlades i köket för att läsa igenom dem.

I skolans koncept ingår som bekant att varje vecka plocka fram Veckans elev. Motiveringen var följande: En person som är hjälpsam i alla lägen, som har utvecklats den senaste veckan. Eleven hjälper sina kamrater i deras utveckling, utan att för den skull själv ta för mycket fokus. Vi vill ge 15 poäng till Ulrika!

Ulrika i sin tur blev givetvis överlycklig och kramade om lärarna.

Lika sprudlande glad var inte Johanna, som nitiskt nötte in sitt dansnummer i danssalen. Hon förstod inte varför Dajana inte kunnat gå upp denna veckan. Hon hade haft två veckor på sig att träna in sin låt medan Johanna bara fick några dagar på sig.

Skövde next

Så hade det blivit dags att bege sig till den numera något ödesmättade staden Skövde. På plats i Olssons Lada började repetitionerna, det var som möjligt mycket som skulle stämma.

För Martin blev det ett kärt återseende då hans fru Anna dök upp och eftersom det var första gången på flera veckor, blev det många ömma kramar.

Men i vissa sammnahang få kärleken ta ett steg tillbaka - till exempel då veckofinaler ska äga rum...

Anna Bergstrand