I kväll lyfter AIK cupen

NYHETER

I kväll klockan 19.00 får Svenska Cupen sitt efterlängtade lyft. AIK-Hammarby. Det enda riktiga derbyt sedan flera år tillbaka.

Jag kan bara hoppas att lagen än en gång bidrar till ett massmedialt intresse.

Cupen s k a l l bli en klassiker i minst lika hög grad som allsvenskan.

Att AIK varit finallag sex gånger i cupen under de sju senaste åren och att vi har ett kusligt statistiskt övertag mot Hammarby i denna turnering reducerar inte min längtan inför kvällens drabbning. Tvärtom!

AIK har haft problem under den allsvenska upptakten. 45 minuters högklassig fotboll per match har endast resulterat i tio ynka poäng. Jag kan dock se ljusa tecken om jag jämför de tre senaste matcherna mot allsvenskans inledning. En av anledningarna är att vi stämt i bäcken. Hemvändande Krister Nordin och Gary Sundgren har tillsammans gjort mål i de tre matcher senaste matcherna och vi har nye tränare i Dusan Uhrin.

Ett orosmoln är dock det faktum att laget gjort en lysande halvlek och en medioker dito i hart när varje match. Nu hörs dock spelare spontant utbrista glädjen över "riktiga träningar". Tack Dusan! Vi som följt AIK ett tag vet dessutom att Gary och Krille inte lär tillåta några halvinsatser framöver.

Andreas Anderssons storform håller i sig och mittfältarna har börjar vakna till liv rejält. Daniel Andersson har oförtjänt fått bära hundhuvudet. Han lär bita ihop om jag känner honom rätt.

Ha en underbar cup-kväll! Vi som stöder AIK kommer närmast att bege oss söderut för att på måndag uppleva en seger på plats i Halmstad. Tylösand lär prydas i svartgula färger!

Stefan Widenholm (Smokinglirarna)