Fox-journalist på scen tillsammans med Trump

avTT

Publicerad:
Foto: Jeff Roberson/AP/TT
Fox-programledaren Sean Hannity, till höger, uppe på scen på ett av USA:s president Donald Trumps sista valmöten inför mellanårsvalen

Det bubblar av frustration i delar av USA:s medievärld sedan en av den konservativa tv-kanalen Fox mest framträdande journalister, Sean Hannity, stigit upp på scen och ställt sig bredvid president Donald Trump under ett av dennes sista valmöten inför mellanårsvalet.

– De vet vagt att de nog inte borde låta en av sina tv-värdar stödja ett parti eller en kandidat. Men Sean Hannity kunde bara inte låta bli, utbrister Alison Camerota, en av tv-bolaget CNN:s programledare, upprört om Fox sedan inslaget med Hannity och Trump visats.

Sean Hannity är inte vem som helst i USA:s medievärld. Hans program – Hannity – har enormt höga tittarsiffror och Fox-programledaren har flera gånger genom åren fått kritik för Trumpvänlighet och partiskhet i sina program.

"Schizofrent läge"

– De har ett schizofrent läge där nu, när de försöker klura ut vilken roll de förväntas ha under Trumps presidentskap, fortsätter Camerota, enligt bland andra The Hill.

Till saken hör att Alison Camerota själv tidigare har arbetat på Fox News och hennes nuvarande arbetsplats CNN har av Trump pekats ut som en av de största företrädarna för vad han kallar "fejknyheter".

Inför valmötet, som ägde rum i Missouri i måndags, twittrade Hannity att han absolut inte skulle upp på scen med presidenten, utan endast bevaka mötet för sitt program.

Fox har "hanterat"

Men väl på plats på Trumps scen skämtade Fox-journalisten om "fejknyheter" och bedyrade samtidigt att han inte vetat om att han skulle kallas upp av presidenten.

Senare meddelade Fox via ett uttalande att företaget inte har något överseende med att medarbetare deltar i kampanjaktiviteter.

"Vi har en enastående grupp journalister som ansvarar för vårt arbete. . .  och vi är extremt stolta över deras jobbinsats. Detta har varit en olycklig distraktion och det har hanterats", meddelar mediebolaget utan att ange hur händelsen har "hanterats".

Publicerad: