Märsta

Nordea i Märsta rånat – fyra maskerade män i bankvalvet

Flydde i svart Lexus med falsk registreringsskylt

Av: 

Adam Westin

John Granlund

Jamshid Jamshidi

NYHETER

Bankvalvet på Nordea i Märsta har rånats av fyra maskerade gärningsmän.

Kort innan sköts skott i luften – en misstänkt avledningsmanöver.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har bankfack med guld tömts – och polisen misstänker att det rör sig om ett insiderjobb.

Polisen larmades om bankrånet klockan 10.18. Kort innan ägde en skjutning rum i Upplands Väsby Centrum, norr om Stockholm.

– Någon har skjutit i luften, säger Kjell Lindgren vid polisens ledningscentral.

Misstänkt avledningsmanöver

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänks skottlossningen ha varit en avledningsmanöver. Tre skott ska ha avlossats och en gärningsman lämnat platsen till fots. Tomhylsor har hittats.

– Vi ska naturligtvis undersöka om det finns samband mellan de här två händelserna, att det kan vara i syfte att dra till sig polisiär personal i det första skedet, säger Kjell Lindgren vid polisen.

Fyra maskerade gärningsmän misstänks ha genomfört rånet inne i ett bankvalv på Nordea i Märsta. De ska ha tagit sig in genom att bryta sig in genom en dörr i källaren, enligt källor.

Guld stals – misstänkt insiderjobb

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mellan fem och sju bankfack öppnats och tömts. Det exakta värdet är inte klart men det rör sig troligtvis om guld som stulits. Polisen misstänker att det rör sig om ett insiderjobb, enligt Aftonbladets uppgifter.

Gärningsmännen lämnade platsen i en svart, falskskyltad Lexus, som ska ha hittats övergiven i Märsta, enligt uppgifter. Därefter ska rånarna ha bytt fordon till en silverfärgad skåpbil av märket Mercedes, som även den hittats. Båda bilarna har undersökts av polisens tekniker.

Ingen gripen – banken undersöks

Ett stort antal patruller, polisens insatsstyrka och polishelikopter har deltagit i insatsen.

Polisen skriver på sin hemsida att Ingen ska ha skadats fysiskt vid rånet. Tekniker undersöker banklokalen och flyktbilen.

Ingen är i nuläget gripen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Märsta

LÄS VIDARE

Rekordrånarna har gömt sina miljoner

ÄMNEN I ARTIKELN

Märsta

Nordea

Brott

AB Voice