Nyheter

Hon fångade rekordfisk

Av: 

TT

NYHETER

Maria Johansson åkte till Landösjön i Jämtland för att fånga kanadaröding över fyra kilo. Hon fångade en rekordfisk på nästan 14 kilo, vilket är nytt svenskt rekord.

– Det är en livs fisk, säger hon.

Resan i mitten av maj hade varit planerad i knappt ett år. 35-åriga Maria Johansson från Jönköping är en artfiskare, och åker därför land och rike runt för att fiska olika arter.

– För att få kanadaröding som godkänd storfisk i registret behövde den väga över fyra kilo. Jag ville verkligen få den, och det fick jag ju med råge, säger hon.

Fångsten mätte 104 centimeter och vägde 13 975 gram, vilket är 135 gram över det tidigare rekordet.

Den storvuxna arten är populär bland sportfiskare och rekordet har ersatts vid många tillfällen under senare år. Marie Johansson är inte bekymrad över att bli av med rekordet, men berättar att hon fick smak för kanadaröding och att hon kommer att fortsätta fiska den.

Fem dagar efter Maria Johanssons rekordfångst rapporterades ytterligare ett rekord. Denna gång från Rögle dammar i Skåne. Andreas Åkerlund fångade en brax med en vikt på 8 420 gram, 80 gram tyngre än det tidigare rekordet, och 80 centimeter lång.

Båda fiskarna återutsattes oskadda i vattnet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert: