Flera rånare på sjukhus – kraschade efter polisjakt

Av: Jamshid Jamshidi, Sophie Stigfur

Publicerad:
Uppdaterad:

Medan de jagades av polis efter ett väpnat rån voltade de misstänka gärningsmännen med bilen.

Flera av de misstänkta rånarna vårdas nu på sjukhus för sina skador.

I bakluckan på den kraschade bilen gjorde polisen en överraskande upptäckt enligt uppgifter till Aftonbladet – i form av en person.

En bil med flera passagerare voltade tidigt under fredagsmorgonen i Upplands Väsby, norr om Stockholm.

Polisen larmades om ett bilrån vid klockan 04 och inledde en biljakt efter att de fått syn på den misstänkta bilen.

– Bilen voltade i samband med det. Alla personer i bilen var vakna och talbara när de fördes till sjukhus, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Tre personer i den kraschade bilen fördes till sjukhus. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska också tre personer, samtliga i övre tonåren, ha gripits. De ska enligt uppgift ha använt sig av pistol och hot för att lägga beslag på bilen.

Medtvingad i bakluckan – utan rånkoppling

Ytterligare två personer ska ha tvingats med i bilen, varav en befann sig i bakluckan. De båda personerna är dock inte de samma som blivit rånade.

Varför två personer tvingats med utan att själva vara rånoffer är oklart. Polisen bekräftar att flera personer har gripits, men är i övrigt förtegen.

– Flera personer är gripna, bland annat för grovt rån. Några vårdas fortfarande på sjukhus. Men med hänsyn till utredningen så kommer vi inte att kommentera övriga omständigheter i nuläget, säger Anna Westberg.

Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Publicerad: