Nyheter

Hemlig Parisrestaurang hade över 110 gäster

Av: 

TT

Restaurangerna i Frankrike är stängda. Ändå arrangeras det hemliga middagar. Arkivbild.

Foto: Michel Euler/AP/TT

NYHETER

Det råder hårda restriktioner i Frankrike för närvarande.

Trots det hade över 110 personer i samlats för ett lika hemligt som förbjudet restaurangbesök i Paris, uppger polisen i den franska huvudstaden.

Det var larm om höga ljud från restauranglokalen som avslöjade middagsbjudningen. När polisen väl kom till platsen upptäckte man den stora samlingen människor. Samtliga gäster straffades med böter medan arrangören och restaurangägaren greps, skriver polisen på Twitter.

Tidigare under fredagen skedde en liknande incident i Saint-Ouen utanför Paris, då 62 lunchgäster bötfälldes och restaurangägaren greps.

Exklusiva och hemliga middagsbjudningar har besvärat den franska regeringen den senaste tiden. Tidigare i veckan påstods det att flera ministrar hade deltagit i middagar.

Mannen bakom påståendet? Den högljudde affärsmannen Pierre-Jean Chalençon – som själv arrangerat middagarna i den flådiga lokalen Palais Vivienne i centrala Paris.

Trots att Chalençon senare tog tillbaka sitt påstående har det skapat huvudbry för president Emmanuel Macron och hans regering, som genom sin talesperson Gabriel Attal fick gå ut och förneka att något sådant hade skett.

I fredags förhördes Chalençon av åklagare.

– Än så länge har vi inga bevis för att några ministrar ska ha deltagit i middagarna, säger åklagare efter förhöret.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud till någon du tycker om - välj bukett och beställ här.

Interflora

Publisert: