En gripen misstänkt för mordförsök i Västerås

NYHETER

En person har gripits misstänkt för mordförsök efter en knivskärning på en krog i centrala Västerås natten mot lördagen. En 18-årig man är förd till sjukhus med svåra men inte livshotande skador.

Enligt polisen är omständigheterna kring händelsen fortfarande oklara, och man valde att utrymma restaurangen för att få en bättre överblick kring händelseförloppet.

– Det blev lite stökigt i samband med att det här larmet kom in till oss, så för att kunna klara upp brottsplats och hitta eventuella gärningsmän utrymdes krogen, säger Thomas Gustafsson, LKC-befäl hos polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en misstänkt gärningsman vara gripen och anhållen misstänkt för mordförsök.

– Det är inget vi vill kommentera. Det kan finnas fler personer inblandade, vi vill inte färga utredningen. Det kan finnas folk på fri fot som vi vill prata med, säger Thomas Gustafsson.

Polisen bekräftar senare att en person är gripen.

18-åringens skador ska inte vara livshotande och polisens plan är att höra mannen så fort som sjukvården anser att det är möjligt. Enligt en bulletin från sjukhuset är läget för den skadade mannen stabilt men han kommer att stanna kvar för observation.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Västerås