Sa sig jobba på sjukhus – blåste taxichaufför

En taxichaufför i Ystad lurades på flera hundra kronor när en kvinna, som utgav sig för att jobba på ett sjukhus, ville ha mat levererad till sin familj.

– Jag blev så ledsen och besviken. Hur kan man sjunka så lågt, säger Magnus Lloyd, som driver taxiföretaget.

Magnus Lloyd som driver Lloyds taxi i Ystad blev lurad på flera hundra kronor.
Magnus Lloyd som driver Lloyds taxi i Ystad blev lurad på flera hundra kronor.

Sent under söndagskvällen ringde telefonen hos Lloyds Taxi i Ystad, Skåne. Magnus Lloyd, ägare av företaget, svarade i telefonen. På andra sidan luren var en kvinna som sa att hon ville ha mat från McDonalds som skulle levereras till hennes pojkvän och barn.

– Tjejen som ringde sa att hon arbetade på sjukhuset. Hon sa vad hon ville ha och att hennes pojkvän skulle betala mig när jag kom fram, säger Magnus Lloyd.

Magnus accepterade körningen och åkte iväg till hamburgerrestaurangen. Han beställde maten, betalade 221 kronor och körde till adressen som kvinnan hade angett.

Blev blåst

Men när han kom fram insåg Magnus snabbt att han hade blivit lurad, något som Ystads Allehanda var först med att rapportera.

– Jag knackade på och sa att jag hade hans mat. Killen som öppnade sa att han varken hade beställt något, hade någon flickvän eller några barn, säger han.

Magnus stod då där med mat för 221 kronor och en taxameter som var uppe i 200 kronor – men ingen som kunde betala.

– Jag blev så ledsen och besviken. Hur kan man sjunka så lågt? Jag antar att hon som ringde ville killen illa. Men nu blev det ju jag som hamnade i kläm istället, säger han.

Hårt slag i tuffa tider

Magnus har gjort flera liknade körningar tidigare men aldrig blivit lurad. Att det här hände just nu är däremot ett extra hårt slag för Magnus företag.

– Det är väldigt tufft just nu. Sedan coronakrisen har jag förlorat ungefär halva min omsättning, säger han.

Magnus Lloyd har inte polisanmält händelsen då kvinnan som ringde använde sig utav ett dolt nummer, något hon förklarade med att hon ringde från sjukhuset.

– Jag har varit i kontakt med mitt telefonbolag. De kan kanske få fram tjejens nummer. Om jag får fram det kommer jag nog polisanmäla händelsen, säger han.

PODD Coronakrisen och inrikespolitik

Om det politiska läget, med Aftonbladets Lena Mellin.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE