Anonym budgivare la 10 500 kronor för en dejt med Märta, 27

Märta Waldrop skapade en annons på Tradera för att stötta Musikhjälpen – den som lägger högst bud får en dejt med henne.

Men att slutbudet blev så högt hade hon inte räknat med.

– Jag skulle aldrig betalat så mycket för en dejt med mig. Jag är ju skitjobbig, säger Märta och skrattar.

Märta Waldrop, 27, bor i Göteborg med några kompisar. Förra året la en av de ut en annons på Tradera för att samla in pengar till Musikhjälpen. Märta tyckte det var en bra idé så hon bestämde sig för att göra likadant, som SVT skrivit.

Märta tog en bild där hon avnjuter en gurkmacka och skrev:

”KOM Å KÖP: En dejt med Märta, en 27-årig kompetent kvinna (tjej, dam, flicka) från Göteborg, till förmån för insamlingen till Musikhjälpen 2019.”

– Jag la ut annonsen som en kul grej. Men också med vetskap om att mitt ego skulle bli skadat om ingen la nått bud, säger Märta Waldrop och skrattar.

Men det första budet kom bara efter nån minut.

– Det var min mamma. Jag ringde henne typ direkt och sa: ”Snälla lägg ett bud på mig”.

Efter det började buden rassla in.

Märta om slutbudet: ”Hur tänkte han?”

I en vecka kunde den som ville bidra till Musikhjälpen och samtidigt få möjlighet att träffa Märta.

– På tisdagsmorgonen trillade det sista budet in, från en helt ny budgivare, berättar Märta Waldrop.

Hon hade väntat sig få ihop en tusenlapp eller två i bästa fall, men budgivningen slutade betydligt högre än så – med 10 500 kronor.

– Jag är helt överväldigad! Jag trodde inte att det skulle bli så stor spridning. Speciellt eftersom jag säger i annonsen att personen kanske inte ens tycker jag är kul.

Vinnaren i den heta budgivningen är en man i 40-årsåldern från Stockholm. Och i januari är en dejt planerad mellan honom och Märta som redan nu vet vad hon kommer ställa för frågor till den anonyme herren.

– Hur tänkte han? Att kasta in ett bud sista dan på nån man inte känner. Är han så generöst, eller varför? Jag är så nyfiken, säger Märta Waldrop.

Hur dejten kommer gå vågar inte Märta spekulera om. Men hon lovar att återkomma.

Publisert:

LÄS VIDARE