Prinsarna slår tillbaka mot ryktena mitt i krisen: Inte ovänner

Spekulationerna har gått varma kring relationen mellan prinsarna efter beskedet att prins Harry drar sig tillbaka från sina kungliga uppdrag.

Men nu dementerar bröderna de illvilliga ryktena om att de är ovänner.

”De är djupt, djupt olyckliga över hur det framställs att Harry blivit mobbad”, skriver hovreportern Rebecca English på Twitter.

Beskedet att hertiginnan Meghan och prins Harry drar sig tillbaka från sina kungliga uppdrag har rört upp intensiva känslor de senaste dagarna.

Samtidigt har det spekulerats i en blossande konflikt mellan prinsbröderna. Enligt brittisk media har prins William helt tagit avstånd från sin lillebror efter beskedet och uppges vara gruvligt besviken över hertigparets beslut.

”Jag har haft min arm om min bror hela livet men jag kan inte fortsätta ha det längre – vi är helt separerade nu”, ska prins William ha sagt till en vän enligt The Sunday Times.

Prins William och prins Harry i Windsor castle vid bröllopet mellan Harry och Meghan 2018.
Prins William och prins Harry i Windsor castle vid bröllopet mellan Harry och Meghan 2018.

”Är djupt, djupt olyckliga”

Samtidigt kom The Times med uppgifter om att prins Harry har blivit utfryst ur familjen, och att både Meghan och Harry anklagar storebror William för detta.

Men på måndagen tillbakavisades påståendena, som bröderna beskriver som ”falska” och ”skadliga” uppger hovreportern Rebecca English på Twitter.

”Det är tydligt från mina samtal imorse att BÅDA bröderna är djupt, djupt olyckliga kring spekulationerna om att Harry ska ha blivit utfryst ur kungafamiljen”.

”Stötande och skadligt”

Hon skriver vidare att bröderna, som är engagerade kring frågor om mental hälsa, finner språkbruket som medierna använder sig av för ”uppviglande”.

”Det är både stötande och potentiellt farligt” menar prinsarna.

Under måndagen har drottning Elisabeth kallat till krismöte med både kronprins Charles, prins Harry och prins William för att stävja den senaste tidens turbulens.

Beskedet att hertiginnan Meghan och prins Harry drar sig tillbaka från kungliga uppdrag har rört upp intensiva känslor.
Beskedet att hertiginnan Meghan och prins Harry drar sig tillbaka från kungliga uppdrag har rört upp intensiva känslor.

PODD Megxit – krisen i det brittiska kungahuset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om krisen i det brittiska kungahuset och varför prins Harry och Meghan Markle vill lämna offentligenheten.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE