Tre mordförsök i Landskrona kopplas till fejd

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisen ser kopplingar mellan skottlossningen och sprängladdningarna i Landskrona. Bilden är från avspärrningar vid platsen för skottlossningen.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Polisen ser kopplingar mellan skottlossningen och sprängladdningarna i Landskrona. Bilden är från avspärrningar vid platsen för skottlossningen.

Tre misstänkta mordförsök i Landskrona kopplas av polisen till en pågående konflikt mellan kriminella i staden.

– Vi har ett problem i Landskrona med flera kriminella konstellationer, vi har god information om att det pågår en fejd mellan dem. Brotten är alltså kopplade till en pågående konflikt, säger lokalpolischef Tina Anderberg till SVT Nyheter Helsingborg.

Det började på måndagskvällen med en skottlossning, där en man träffades i benet. Den skadade har enligt polisen ingen känd koppling till de kriminella gängen.

Senare, vid 23.30-tiden, hittades ett misstänkt farligt föremål i Landskrona.

– Det var utanför ett flerfamiljshus, säger Åsa Emanuelsson vid polisen till TT.

Platsen spärrades av, nationella bombskyddet kom dit och föremålet sprängdes sedan av polisen i en kontrollerad detonation.

Strax efter klockan fyra på morgonen natten till tisdag hördes ytterligare en explosion i Landskrona.

– Flera ringde in och hade hört en hög smäll i de centrala delarna av Landskrona. När vi kom dit fann vi krossade fönster i en lägenhet, men inga personer var där. Vi utreder detta nu som försök till mord, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN