Domstolen: 23-åringen mördade Wilma

Wilma Anderssons 23-årige ex-pojkvän bedöms vara skyldig till mord och brott mot giftefriden.

Detta enligt ett beslut i Uddevalla tingsrätt.

Nu ska mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

I november förra året försvann 17-åriga Wilma Andersson spårlöst från sitt hem i Uddevalla. Ett intensivt sökande inleddes och hennes 23-årige ex-pojkvän greps kort efter försvinnandet och häktades därefter.

Polisen meddelade två veckor efter försvinnandet att man funnit en kroppsdel som gjorde att det inte längre fanns något hopp om att hitta Wilma vid liv. Den misstänkte ex-pojkvännen har suttit frihetsberövad sedan gripandet åtalades den 13 juni för mord och brott mot griftefriden. Han har kontinuerligt nekat till anklagelserna.

Wilma Andersson blev 17 år gammal.
Wilma Andersson blev 17 år gammal.

Övertygande bevisning

I går tisdag avslutades huvudförhandlingen mot den 23-årige ex-pojkvän som är misstänkt för att ha mördat Wilma.

Under onsdagen meddelade Uddevalla tingsrätt i ett pressmeddelande att det finns övertygande bevisning som tyder på att 23-åringen är skyldig till mord och brott mot griftefriden.

Misstänkte gärningsmannen på McDonalds.
Misstänkte gärningsmannen på McDonalds.

Ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning

Vilket straff 23-åringen får är ännu inte beslutat. Under den sista rättegångsdagen yrkade dock åklagaren på att mannen ska dömas till livstids fängelse.

Men svaret på vilken påföljd han döms till kommer att dröja. Innan dess ska han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, enligt ett beslut från Uddevalla tingsrätt. Undersökningen uppges pågå fyra veckor. Därefter väntas huvudförhandlingen fortsätta och 23-åringen kommer att stanna i häktet till dess, vilket åklagaren också yrkat på grund av flyktfara.

Publisert:

LÄS VIDARE