Villa avspärrad efter grovt rån – polisen tar jordprover

Polisen utreder ett grovt rån som inträffade i Kristianstad under söndagskvällen.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska flera maskerade gärningsmän trängt sig in i bostaden – och knivhuggit en person i ryggen.

Uppgifter gör gällande att en person har gripits.

Larmet om det misstänkta brottet kom klockan 21.20, uppger polisen på sin hemsida. Någon brottsrubricering angavs till en början inte och polisen var förtegen.

”Men hänsyn till förundersökningssekretessen kommer ingen mer information i ärendet att lämnas under de närmaste timmarna. Polisen bedömer att det inte finns någon fara för allmänheten”, står det i polisens nyhetsnotis som publicerades strax före klockan 23.

– Flera patruller synliga i Kristianstad och det är en pågående insats. Men det finns ingen anledning att vara orolig, sa Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Flera maskerade gärningsmän

Under natten mot måndagen kunde polisen berätta mer om brottsrubriceringen.

– Det är grovt rån i en bostad. Jag har inga detaljer om antal målsägare eller personskador, men det är i alla fall inga livshotande skador, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Under måndagsmorgonen framkom nya uppgifter i ärendet. Enligt Aftonbladets uppgiftslämnare ska flera maskerade gärningsmän trängt sig in i bostaden när en familjemedlem kom hem.

Under det pågående rånet kom fler personer till bostaden, varav en höggs med en kniv i ryggen.

Polisen i Kristianstad vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter.

– I nuläget har vi ingen ytterligare information att lämna, säger Mikael Persson, inre befäl vid Kristianstadspolisen till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladets uppgifter har en person gripits, något som polisen inte kan bekräfta.

Dna-hund sökte

Rånet har begåtts i en villa i nordöstra Kristianstad. Flera polispatruller var på plats under natten och kriminaltekniker sågs bland annat ta med sig jordprover från ett grönområde i närheten efter att en kriminalsökhund markerat på platsen, rapporterar Aftonbladets utsände fotograf.

– Det är en dna-hund som är tränad att markera på kroppsvätskor, säger Peter Frostlund.

Publisert:

LÄS VIDARE