Sixten tros ha blivit skjuten – kulan sitter kvar i nacken

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Katten Sixten hoppade in genom köksfönstret på torsdagsmorgonen efter en natt på vift. Då upptäckte hans matte Petra Larsson ett hål vid nosen. Vad som tros vara en kula sitter fortfarande kvar i nacken.

Det har hänt förr att 42-åriga Petra Larssons katt Sixten varit borta en hel natt. Men då har han kommit hem helskinnad. På torsdagsmorgonen hoppade han in genom köksfönstret till bostaden i Kil utanför Karlstad. Den här gången var han skadad.

– Jag trodde först att han hade blivit påkörd. Vi fick en tid hos veterinären men de hittade inga andra skador än på nosen, så vi började misstänka att han blivit skjuten, säger Petra Larsson.

1 av 3 | Foto: Privat
Så här såg Sixten ut när han kom hem på torsdagsmorgonen.

Hål i ansiktet

I ansiktet fanns ett hål som tros komma från en kula från något form av vapen. Den ska ha gått in genom nosen, vidare in i gommen och stannat i nacken.

– Den är kvar där, den känns under huden. De ska försöka ta bort den på tisdag när han ska opereras.

Redan nu mår Sixten mycket bättre. Han har fått en infektion men börjar sakta bli återställd. Men Petra har svårt att greppa vad som hänt.

– Jag tycker att det är bedrövligt. Man blir ledsen över att någon ens gör så mot en stackars katt. Han är så himla gosig och social, jag hoppas att han blir helt återställd.

En anmälan upprättades på lördagen och rubriceringen är skadegörelse.

– Någon har på okänt sätt skjutit med okänt vapen på en katt så att den fått skottskador, står det i anmälan enligt polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Många upprörs på sociala medier

På Facebook har Petra Larssons inlägg om Sixten fått nästan 500 delningar. Många upprörs över bilden på den skottskadade katten.

– Jag förstår inte hur man kan göra så mot ett djur, säger Petra.

Publicerad:

LÄS VIDARE