Publicerad:
Uppdaterad:

Utmärglade elefanten Tikiiri är död

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Bilder på den utmärglade elefanten Tikiiri har upprört många. Trots att djurvänner försökte hjälpa henne klarade hon sig inte – utan dog på tisdagen.

Elefanten Tikiiri fick stor uppmärksamhet på sociala medier efter bilder lagts ut som visade hur den var tvungen att delta i en parad trots att den var utmärglad och uppenbart sjuk.

Foto: AFP

Tikiiri var en av 60 elefanter som tvingas gå flera kilometer varje dag under en parad i Sri Lanka. Paraden är en del av festivalen Esala Perahers där elefanter kläs i dräkter för att sedan marschera i flera av landets städer.

Det var organisationen Save Elephant som delade bilderna på den utmärglade 70-åriga elefanten Tikiiri i augusti i ett försök att rädda henne. Flera djurvänner har sedan dess engagerat sig och festivalen backade och lät elefanten slippa att delta. Trots det fick hon återvända till sin ägare.

Dog på tisdagen

Djurrättsorganisationen har flera gånger försökt att rädda henne från hennes ägare utan att lyckas. På tisdagen meddelade de via sin Facebook-sida att Tikiiri nu var död.

”Tikiiris lidande är över, hennes själ är fri nu. Hon kan inte utsättas för mer skada.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: