Moderaterna: Anhållna kommunalrådet petas

Av: Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

M-toppen som anhölls för grov kvinnofridskränkning plockas bort från sin post som kommunalråd.

Det meddelar partiet i ett skriftligt uttalande på fredagskvällen.

Mannen greps på torsdagskvällen utanför en idrottsanläggning i den kommun i södra Sverige där han är kommunalråd. Han är nu anhållen misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Tidigare under fredagen meddelade den lokale förbundsordföranden att kommunalrådet tar timeout från alla politiska uppdrag.

”Förtroendet förbrukat”

På kvällen offentliggjorde Moderaternas lokala avdelning ett uttalande där det framgår att mannen inte längre kan representera partiet. Gruppledaren i kommunen meddelar att förtroendet för mannen är förbrukat och att petningen gäller oavsett om han blir dömd eller inte.

Det motiveras med att brottsmisstankarna kommer att få de politiska sakfrågorna att hamna i skymundan och därför kan han inte fortsätta som kommunalråd.

Kommunalrådet är anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Det är den högre misstankegraden. Senast på söndag klockan 12 måste åklagaren besluta om mannen ska begäras häktad eller inte.

Kvinnan till sjukhus

Brottsoffret i den pågående förundersökningen är enligt uppgift till Aftonbladet en kvinna i nära relation till kommunalrådet. Efter en våldshandling för några dagar sedan fördes hon till sjukhus, men enligt flera källor med insyn i ärendet sträcker sig brottsmisstankarna mot mannen flera år bakåt i tiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN