Resenärerna positiva till nya gränskontrollen

Danmark har infört gränskontroller.

Ett beslut som Malmöresenärerna inte har några problem med.

– Med tanke på allt som händer här i Malmö så skulle jag också göra det, säger Kristoffer Danel, i väntan på tåget över sundet.

På tisdagen infördes de nya gränskontrollerna i Danmark. För att få bukt med kriminaliteten kommer den danska polisen att genomföra stickprovskontroller, där de kollar resenärers id-handlingar.

Kritik mot kontrollerna, på båda sidorna av Öresundsbron, har riktats från tidigare statsminister Carl Bildt (M). De resenärer Aftonbladet pratar med kort innan en av tisdagsförmiddagens avgångar ser dock inga problem med de nya gränskontrollerna.

– Det får de väl göra om de vill. Det har ju vi haft så det är väl inte mer än fair att de har det tillbaka, säger Maria Cedersmyg, som sällan gör resan över sundet.

Maria Cedersmyg.
Maria Cedersmyg.

Glädjebeskedet: Inga förseningar

En resenär som inte vill ta ställning i frågan är Weine.

– Jag har inga åsikter om det.

Det här är tredje gången i år som han tar tåget till Danmark - och så länge polisen håller fast vid det man sagt, att det inte ska innebära några förseningar vid en gränskontroll, har han inga problem med det.

– När det var den här stora flyktingströmmen var det lite annat. Då kollade de alla och tågen var försenade. Då skulle jag flyga utomlands från Kastrup och då var det lite struligt, säger Weine och lägger till:

– Men nu har de ju sagt att det inte ska bli några förseningar av tågen.

Weine.
Weine.

”Det behövs”

Kristoffer Danel är positivt inställd till de nya kontrollerna.

– Jag förstår dem. Det behövs, säger han.

Varför det?

– Det är med tanke på allt som händer här i Malmö, då skulle jag också göra det.

Gränskontrollerna kommer i genomsnitt att genomföras en-två gånger vid de större gränsövergångarna mellan Sverige och Danmark.

Kristoffer Danel är positiv.
Kristoffer Danel är positiv.
Senaste nyheterna från Malmö
Publisert:

LÄS VIDARE