Hongkong

Man fick öra avbitet under upplopp i Hongkong

Av: 

Adam Westin

NYHETER

Två personer har skadats allvarligt efter nya sammandrabbningar i Hongkong.

En lokalpolitiker har också fått sitt öra avbitet, visar bilder från platsen.

– Jag fördömer kraftfullt dessa våldsamma attacker, skriver aktivisten Joshua Wong på Twitter.

Nyhetsbyrån Reuters skriver att aktivister bildat en mänsklig kedja i köpcentrumet Cityplaza i Tai Koo-distriktet i Hongkong, och att situationen eskalerat i blodiga sammandrabbningar med polisen.

Vittnesmål från platsen gör gällande att flera personer skadats i en knivattack. Två män är allvarligt skadade, enligt RTHK News.

”Våldsamma attacker”

Hongkong-aktivister skriver på Twitter att lokalpolitikern Andrew Chiu fått sitt öra avbitet i samband med händelserna, och publicerar bilder på skeendet.

”Min nära kollega Dr Andrew Chiu blev angripen i sin valkrets, Taikoo Plaza. Hans vänstra öra blev brutalt delat i två. Jag fördömer kraftfullt dessa våldsamma attacker, särskilt mot valkandidater”, skriver Joshua Wong, generalsekreterare för aktivistorganisationen Demosisto, och en av rörelsens ledargestalter.

Protester sedan i somras

Enligt Joshua Wong har fem personer skadats i knivattacken, inräknat Andrew Chiu vars öra bets av.

Det är den tjugoandra helgen i rad som protester äger rum i Hongkong. Reuters skriver att det skett vandalism och sammandrabbningar mellan demonstranter och polis i flera köpcentrum. Även Hongkong-kontoret till statliga nyhetsbyrån Xinhua ska ha vandaliserats. En talesperson fördömer attacken och kallar förövarna för ”barbariska skurkar”, skriver Reuters.

PODD: Kinakännaren: Protesterna blir allt mer radikala

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Kinaexperten Torbjörn Lodén om bakgrunden till demonstrationerna i Hongkong, och reder ut varför miljoner människor gett sig ut på gatorna.
 Lyssna:  (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Oroligheter i Hongkong under lördagen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Två kritiskt skadade i knivattack i Hongkong

ÄMNEN I ARTIKELN

Hongkong

Joshua Wong