Oväntat frukostsällskap – vaknade till tre hästar i trädgården

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Sven-Erik och hans fru Sonja Rasmusson utanför Malmö vaknade upp till en märklig syn på tisdagsmorgonen. Tre okända hästar stod snällt och betade i deras trädgård.

– Det var en lite tokig, men rolig morgon, säger Sven-Erik Rasmusson.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Sven-Erik och Sonja Rasmusson i Klagshamn vaknade av att det stod tre okända hästar i deras trädgård

När frukosten skulle dukas fram hemma hos paret Rasmusson i skånska Klagshamn utanför Malmö möttes Sven-Erik och hans fru Sonja Rasmusson av en märklig syn i sin trädgård. Tre för paret okända hästar stod lugnt och betade på deras gräsmatta.

– När vi skulle upp och fixa till frukost märkte min fru att det stod tre hästar i trädgårdar, två stora och en liten ponny. Det var en spännande start på dagen, säger en skrattande Sven-Erik Rasmusson.

”Vet inte riktigt hur man ska hantera situationen”

Under sina tio år i Klagshamn har paret inte fått besök av hästar i trädgården, men trots den ovanliga situationen blev det ingen dramatisk morgon.

– Man vet ju inte riktigt hur man ska hantera situationen – vi har ju haft rådjur tidigare men de brukar försvinna när man öppnar dörren - men hästarna bara stod kvar och tittade lugnt på mig när jag gick ut för att titta. De tyckte bara det var roligt att stå och beta i vår trädgård. Min fru gick bort med hästarna ett hundratal meter bort till en hage där grinden stod öppen. Efter en stund lyckades hon få in hästarna som först vägrade gå in. Men det gick lugnt och bra.

När Sonja Rasmusson tog hästarna till hagen träffade hon också ägarna, som såg till att hästarna hittade hem igen. Vanligtvis tillhör hästarna den lokala ridskolan och är därför mycket vana vid människor, berättar Sven-Erik Rasmusson.

Publicerad:

LÄS VIDARE