Banksy

Banksyklotter tvättas bort

”Inga indikationer på vem som ligger bakom”

Av: 

Josefin Silverberg

NYHETER

Bansky-utställningen i Göteborg vandaliserades på öppningsdagen med klotter på utställningslokalens fasad.

Efter det mystiska tilltaget spekulerades det i om det var Banksy själv som utfört det – eller om vandaler gjort det på uppmaning av honom.

Under morgonen tvättas klottret bort från fasaden.

Under lördagen öppnade utställningen ”The art of Banksy” i Göteborg. Öppningsdagen kantades dock av ytterligare ett verk – på fasaden utanför utställningen.

Vita linjer har målats på tegelfasaden där verken ställs ut. Om aktionen har någon betydelse eller vem som ligger bakom den är oklart. Om den mytomspunne gatukonstnären själv är i Göteborg är omöjligt för Mattias Zingmark på Nordic Exhibitions att avgöra säger han.

– Vi har inga indikationer på vem som har gjort det. Vi har gjort det man bör göra, polisanmält och pratat med fastighetsägaren. Nu kommer vi vara lite mer vaksamma, väktare har en runda som de går på Södra Hamngatan, men några kameror kommer vi inte kunna sätta upp, säger Zingmark.

”Långt ifrån Banksys konst”

Han tror inte att det är Banksy själv som ligger bakom fasadklottret.

– Hans konst är genialisk – det här känns som långt ifrån honom. Rätt spår tror jag är att det är någon som agerat på någon form av uppmaning på en plattform där vi inte vet vem avsändaren är.

Utställningen på galleriet pågår fram till 25 augusti.

– Vi kan konstatera att det finns många Banksyfans. Tvärtom mot vad man kan tro, att det bara är den kreativa scenen som uppskattar honom så har vi många olika besökare, allt från unga till pensionärer.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 20-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Banksy-utställning i Göteborg vandaliserad

ÄMNEN I ARTIKELN

Banksy

Göteborg

Konst

AB Voice

Västra Götalands län

Graffiti