Dödade soldatens änka i attack mot Trump

NYHETER

Myeshia Johnson, änka till sergeanten La David Johnson, grät hela samtalat när presidenten ringde henne för att framföra sina kondoleanser.

Nu berättar hon att Donald Trump inte ens kunde minnas hennes dödade makes namn när han ringde henne, skriver BBC.

Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN

Amerikanske soldaten La David Johnson stupade i västafrikanska Niger, i samband med en strid mot terrorgruppen Boko Haram.

Änkan Myeshia Johson, en gravid tvåbarnsmor, var på väg till flygplatsen för att ta emot sin makes kropp när telefonen ringde – det var president Donald Trump.

Presidenten ringde för att framföra sina kondoleanser till änkan, men samtalet har sedan dess väckt mycket uppmärksamhet i USA.

Trump ska bland annat sagt att La David Johnson ”visste vad han gav sig in i, men jag antar att det ändå är smärtsamt”, enligt kongressledamoten Frederica Wilson som också befann sig i bilen.

Nu berättar änkan att det inte var de orden som sårade henne mest – det var i stället Donald Trumps stakande under samtalet. Hon menar att han inte ens kunde minnas hennes makes namn, skriver BBC.

Började gråta

Hon säger att hon grät samtalet igen på grund av presidentens ton.

– Om min man är ute och kämpar för vårt land och han riskerar sitt liv för vårt land, hur kan du inte minnas hans namn? säger hon enligt BBC.

– Han hade min makes rapport framför sig, och det var först då han faktiskt sa ”La David”. Jag hörde honom staka sig när han försökte minnas min makes namn, säger hon.

Chockad av samtalet

Trumps ton i samtalet får kritik från tidigare nämnda demokraten Frederica Wilson. Hon säger att hon blev chockad av att presidenten sa att maken ”visste vad han gav sin in i”.

– Det är något du kan säga i en konversation, men så säger man inte till en sörjande änka. Det är så okänsligt, har hon sagt till lokalkanalen WPLG, enligt nyhetsbyrån AP.

Trump skriver i en tweet att Wilson har hittat på vad han sagt till änkan, och att han ska ha bevis på att det är lögn.

Trump har också twittrat att han hade en ”mycket respektfull konversation” med änkan och att han ”sa hans namn från start, utan tvekan!”

Bråket mellan Frederica Wilson och Donald Trump har fortsatt och en vän till Wilson har uttryckt att Trump ”bråkar med fel kvinna”.

Fem kontroversiella Trump-tweets vi minns 00:44