Nils säljer sin likkista på blocket

Foto: Privat
NYHETER

Samlaren Nils Gjörling från Vingåker, ville bygga om en kista till en soffa. Men det satte frun stopp för. Nu säljer han sitt udda föremål på blocket, vilket Katrineholms-Kuriren rapporterat om.

Det var för tio år sedan som Nils Gjörling från Vingåker bytte till sig en likkista. Tanken var att han skulle bygga om den till en soffa, men fick inget vidare gensvar av familjen så han lät bli.

– Sedan har den bara stått där så jag tänkte att jag skulle göra mig av med den nu.

Nils är samlare av udda ting och har startat en Facebookgrupp med samma namn.

– Vi på ”Udda ting” pratar om udde föremål och byter och säljer till varandra. Det är allt möjligt, ju konstigare saker desto bättre. Jag trodde ju att det skulle bli ett tjugotal medlemmar men vi är uppe över 2000.

”Extrasäng för svärmor”

”Kistan är från början av 1900-talet och användes förr i tiden för att köra lik mellan dödsplatsen och begravningsplatsen”, skriver Nils Gjörling i annonsen och passar på att tillägga att ”den passar bra som extrasäng för svärmor”.

– Ja, den går att sova i. Jag har provat. Man måste ha lite humor om man håller på med sådant här, säger han och böjar sjunga på Hasse Alfredssons låt ”Ska vi byta grejer”.

Intresset för den gamla likkistan har varit stort.

— Jag har satt ett värde på 10000 och har fått ett tiotal samtal bara idag.

Men Nils har is i magen.

– Jag kan vänta, jag hoppas på att jag kan byta den mot någonting kul. Mitt nästa projekt är att bygga en giljotin. Bara som ett projekt alltså, sedan plocka ner den igen. Eller så kanske jag kan sälja den till någon som har ont i huvudet?

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

Vingåker