Mamma Susannes skylt fick fart på tonåringarna

Foto: Privat
NYHETER

Susanne Emilsson från Stockholm, tröttnade på att hennes tonårsbarn inte städade undan efter sig och skapade årets mest effektiva skylt.

– Det blev mer handling än ordväxling kan man säga, säger hon.

Det var i torsdags som mamma Susanne kände att hon fick nog av tonårsbarnens slarviga beteende. Det hade gått för långt och hon var tvungen att sätta ner foten.

– Det är disk överallt. Så fort man har plockat undan det som står på bänkarna står det ny disk där. Och om inte köket är fullt så står det både tallrikar och glas inne på ungarnas rum.

Susanne funderade över vad som kunde skrämma tonåringarna ordentligt och gjorde i ordning en skylt.

– Vad kunde tänkas vara mest äckligt? Mammas smutsiga trosor kanske? Och på den vägen är det.

”Stoppa in din smutsiga disk i maskinen!!!! Annars lägger jag mina smutsiga trosor på ditt tangentbord /Mamma”, skrev hon på kartongbiten.

Foto: Privat

Det visade sig att hon hade gjort ett smart drag. Rätt som det var kom ungarna nerspringandes med disken.

– Det blev mer handling än ordväxling kan man säga. Jag brukar göra lite upptåg då och då, så de börjar vänja sig.

Eftersom skylten fungerade bra hemma hos familjen Emilsson delade hon med sig av tipset på Facebook. Inlägget har fått tusentals att dra på smilbanden och i kommentarsfältet visar föräldrar sin tacksamhet.

”hahahah den texten snor jag i 3 dagar och ser hur de funkar hahaha ... TACK”, skriven en. ”Att jag inte kom på det medan jag hade killarna bodde hemma. Helt perfekt”, skriver en annan.

– Det är verkligen helt sjukt vad reaktioner jag har fått. Jag ligger hemma och är sjuk och hade inte en tanke på att det skulle bli såhär stort. Vi får väl se om det fungerar på andra tonåringar, säger Susanna och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Facebook