Misstänkte i Skivarp berättar: ”Drack själv av giftet”

”Detta är det absolut värsta jag har varit med om”

NYHETER

Tre män hittades döda i en villa i Skivarp den 10 februari.

I samband med det anhölls en fjärde man, misstänkt för trippelmord.

Nu berättar han själv om vad som hände i villan.

– Jag är helt oskyldig, säger mannen till Kvällsposten.

1 av 5 | Foto: Krister Hansson

Det var på förmiddagen den 10 februari som tre män hittades döda i en villa i det lilla samhället Skivarp i skånska Skurup.

Inledningsvis misstänkte polisen inget brott men dagen efter kom beskedet att en man anhållits, skäligen misstänkt för mord i tre fall.

Senare släpptes mannen men är fortfarande misstänkt i väntan på att den rättsmedicinska undersökningen är klar.

Fann de två andra i huset

Nu väljer den tidigare anhållne mannen i 50-årsåldern att själv berätta om händelsen för Kvällsposten. Som Aftonbladet tidigare berättat om tyder mycket på att de döda männen blev förgiftade.

Mannen säger att han bara kände en av de tre döda männen och att de skulle på fest i villan.

– Vi har varit kompisar i åtta–nio år. Han frågade om jag hade lust att hänga med på en fest i Skivarp en lördag, säger mannen till Kvällsposten.

När de kom fram till villan fann de dock de två andra personerna liggandes på golvet och i en soffa.

– De rörde sig inte så vi tänkte att de hade väl druckit för mycket redan. Vi gick ut i köket där det stod en öppnad flaska på en bar av murat tegel. Flaskan hade en etikett med någon utländsk text, jag såg aldrig vad där stod, säger han till tidningen.

”Kräktes upp allt”

De båda männen tog varsin snaps. Mannen berättar att innehållet såg ut som Jägermeister men att när han drack så trillade han omkull direkt och alla muskler slogs ut.

Även hans kompis reagerade på samma sätt och gick upp på övervåningen för att lägga sig medan mannen i 50-årsåldern drack massa vatten och tog sig till toaletten där han lyckades kräkas.

Dagen efter låg kompisen kvar på övervåningen medan de andra två männen låg kvar på sina platser.

Mannen tog en taxi tillbaka till Malmö där han först efter fem dagar kontaktade en av kompisens anhöriga. Tillsammans med vänner åkte de tillbaka till villan.

”Jag är helt oskyldig”

I samband med det anhölls mannen skäligen misstänkt för mord i tre fall, men släpptes sedan.

– Det är väldigt obehagligt. Jag är helt oskyldig. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, säger han till Kvällsposten.

Chefsåklagare Pernilla Åström vill inte kommentera mannens berättelse med hänvisning till att han fortfarande är skäligen misstänkt för mord och att man inväntar analysresultat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Skurup