Uppgifter: Sköt mot måltavlan inne på toaletten

Skott avlossades på en krog i centrala Linköping under lördagsnatten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska gärningspersonen ha skjutit rätt genom en toalettdörr – vilken måltavlan befann sig bakom.

– Det är fruktansvärt och allvarligt att man gör detta i en publik lokal, säger Angelica Israelsson Silfver på polisen region Öst.

Enligt vittnen ska en person ha synts med skjutvapen inne på lokalen samtidigt som det hördes en hög smäll.

Under natten uppgav polisen för Aftonbladet att en man med pistol sågs springa från platsen.

Ingen har kommit till skada i samband med skjutningen, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska skytten ha avfyrat skotten mot en toalettdörr med vetskapen att måltavlan befann sig inne på toan.

– Det enda vi kan säga är att vi har hittat ett skotthål i lokalen men specifika detaljer kan vi inte gå in på, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen region Öst.

”Fruktansvärt och allvarligt”

Enligt Angelica Israelsson Silfver är det även oklart om skotten var ämnade åt en särskild person.

– Med tanke på att detta hände strax efter midnatt var det nog en hel del folk där och jag tycker såklart att det är fruktansvärt och allvarligt att man gör detta i en publik lokal. Andra kunde ha träffats och gärningspersonen har uppenbarligen varit likgiltig inför detta.

Ingen person är ännu gripen i ärendet och polisen jobbar nu med att hålla förhör och säkra spår.

– Vi förhör vittnen idag för att ta reda på vad de kan ha sett och hört och ta reda på eventuella signalement. Vi har gjort en kriminalteknisk undersökning och eventuella spår har säkrats.

Polisen är nu intresserad av att komma i kontakt med personer som har gjort iakttagelser under natten.

– Vi är intresserade av uppgifter från allmänheten, inte bara från personer som varit inne på krogen men även från de som varit i området runt omkring. Om man till exempel har sett personen lämna platsen vill vi gärna att man ringer oss.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN