Konsumentverket

EU: Många brister hos biluthyrare

Av: 

TT

Många biluthyrningssajter runt om i Europa brister i sin information, enligt Konsumentverket. Arkivbild.
Många biluthyrningssajter runt om i Europa brister i sin information, enligt Konsumentverket. Arkivbild.

NYHETER

Många biluthyrare runt om i Europa har stora brister i informationsgivningen på sina sajter, varnar Konsumentverket mitt i semestertiderna.

När EU-kommissionen granskade 78 europeiska sajter som förmedlar hyrbilar – till exempel flygbolag, resebyråer och andra, visade sig knappt hälften följde konsumentlagstiftningen. Det handlar om otillräcklig information om reklamationer, försäkringar och pris, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.

En tredjedel brast i information om reklamationer, då det inte tydligt framgick om konsumenten ska reklamera till förmedlaren eller direkt till hyrbilsföretaget.

Nära hälften var otydliga om vad som ingick eller inte ingick i försäkringen. Det fanns även otydligheter kring priser, exempelvis vilka obligatoriska avgifter som finns.

Många semesterfirare hyr bil. Det är bra att veta om det är direkt av en hyrbilsfirma eller via exempelvis ett flygbolag eller bokningssajt. Det är viktigt om en reklamation behöver göras eller om en olycka eller något annat oväntat inträffar, påminner verket.

ANNONS

Nu kan du fynda jackor, klänningar och allt för din basgarderob till REA-priser!

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Konsumentverket