Sverigedemokraterna

Baudin (S): Samtal tar tillbaka SD-väljare

Av: 

TT

Nyvalde partisekreteraren Tobias Baudin vid Socialdemokraternas kongress i Göteborg. Arkivbild.
Nyvalde partisekreteraren Tobias Baudin vid Socialdemokraternas kongress i Göteborg. Arkivbild.

NYHETER

Socialdemokraterna ska genom personliga samtal vinna tillbaka väljare som gått till SD. Det skriver nyvalde partisekreteraren Tobias Baudin på DN Debatt.

”Det är när vi pratar med människor genom att knacka dörr eller ringa som den verkligen skillnaden sker”, skriver Baudin, som var ordförande för fackförbundet Kommunal innan han valdes till partisekreterare på S-kongressen i november.

I valrörelsen 2018 genomförde Kommunal 274 000 sådana samtal om välfärd och arbetsvillkor. Enligt Baudin minskade stödet för Sverigedemokraterna (SD) bland fackförbundets medlemmar från cirka 15 till 10 procent.

”Jag ska ägna min tid åt att resa och bygga vår rörelse stark. Vi behöver bli fler som tar samtalen på jobbet, i trappuppgångar och villaområden, genom telefonsamtal och i sociala kanaler på internet”, skriver Baudin.

Han skriver vidare att S har lagt om migrationspolitiken och gjort den mer hållbar samt att det är dags att fortsätta ta frustrationen i byggbodar och i fikarum på allvar.

S ska bryta segregationen, tränga ut våldet, skapa fler jobb, ligga längst fram i klimatomställningen samt ta tillbaka kontrollen över välfärden, framhåller Baudin.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sverigedemokraterna