Man hittad död i lägenhet – misstänkt mord

NYHETER

En man misstänks ha mördats i sin lägenhet i Jönköping. Polisen har genomfört en teknisk utredning och ”säkrat spår”.

Enligt polisen har en man gripits för mordet.


Det var vid 22-tiden på onsdagskvällen som polisen fick tips från allmänheten om att ett grovt brott skett i en lägenhet i Jönköping. När polisen sedan tog sig in i huset påträffades en avliden man.

– Vi kunde få klart vilken lägenhet det var. Den var helt mörk och där fann vi en avliden person, säger Lars-Göran Nilseryd vid polisen i Jönköping.

Polisen vill inte gå in på vilka skador mannen har men misstänker att han mördats.

– När polisen kom di och såg att mannen var avliden så fanns det tecken på att han inte hade dött någon naturlig död, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Jönköping.

En man gripen

Polisen arbetade under natten aktivt i lägenheten, där man misstänker att brottet har begåtts, med sina undersökningstekniker. Polisen har även sökt i området med hundpatruller, knackat dörr hos grannar och gått igenom papperskorgar om någon slängt något som kan vara av intresse.

Under morgonen greps en man.”Brottsrubriceringen är mord. Fler detaljer om mannen, som ålder, var han greps, etc, kan i nuläget inte lämnas. Utredningen är fortfarande i ett känsligt skede” skriver polisen på sin hemsida.

Ska undersöka personer med koppling

Vid 05.30-tiden på torsdagsmorgonen avslutades den tekniska undersökningen och polisen jobbar nu med att analysera spår. Men polisen vill inte gå in på vilka spår de hittat.

– Vad det finns för spår kan jag inte gå ut med. Vi vill vara säkra på att vi får tag i rätt person och att när vi håller förhör så ska inte den personen ha de uppgifterna, därför behöver vi vara restriktiva, säger Björn Öberg.

Fanns någon hotbild mot den här mannen?

– Det är någonting vi får utreda.

– Vi ska fortsätta undersöka personer som har kopplingar till lägenheten och lägga ett pussel för att försöka reda ut vad som hänt, säger han.

Mannen har ännu inte identifierats, enligt polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM