Chefen bjuder sina 800 anställda på lyxkryssning

NYHETER

Biobiljetter och chokladaskar i all ära men vill man vända röda siffror till svarta krävs det uppenbarligen något mer.

Fråga bara Gary Bertch som nu bjuder sina totalt 800 anställda på en lyxkryssning i Karibien.

– Vi blir borta en vecka men är tillbaka på jobbet följande måndag, försäkrar han sina kunder.

Det var redan för ett år sedan som Gary Bertch, vd för möbelföretaget Bertch Cabinet i Waterloo i Iowa, valde att ge sina anställda en rejäl morot.

– Vi försökte få våra anställda att anstränga sig lite mer för att uppnå olika mål – både kundorienterade och finansiella – och erbjöd lyxkryssningen som ett incitament, säger Gary Bertch till Waterloo-Cedar Falls Courier.

Och den minst sagt lyxbetonade motivationen verkar ha satt fart på personalen, som slutligen nådde de uppsatta målen.

– Vi klarade det. Men det var inte enkelt, säger en nöjd Bertch för tidningen.

Så nöjd att han nu bjuder sina drygt 800 anställda på en veckolång lyxkryssning i Karibien, meddelar företaget på sin Facebooksida.

Fyra flygplan kommer den 8 januari att transportera de drygt 800 anställda till Miami, Florida, där en övernattning på ett femstjärnigt hotell väntar. Sedan får de anställda kliva över landgången till kryssningsfartyget som ska ta dem runt i Karibien.

– Vi blir borta en vecka men är tillbaka på jobbet följande måndag, försäkrar Bertch.

Det är inte första gången som anställda vid Bertch Cabinet motiveras med lyxkryssningar. Under 1990-talet gjorde företaget ett flertal resor till olika platser och hamnar. Bland annat Acapulco och Hawaii.

Och resorna är kända för att vara vilda.

– Alla som känner vår personal vet att vi gillar att ha kul. Första gången vi åkte på en sådan här resa tog all öl slut. Men nu har de lärt sig att fylla på extra inför våra resor, berättar Gary Bertch för Waterloo-Cedar Falls Courier.

ARTIKELN HANDLAR OM

Karibien