Malmöpolisen utreder mordförsök – offret larmade själv

NYHETER

Mannen i 30-årsåldern ringde själv till polisen och sa att han blivit skjuten.

För polisen kunde han berätta att han de två förövarna sprang från platsen.

– Skadorna är troligtvis allvarliga, säger Calle Persson på polisen i Malmö.

Mannen ringde strax innan klockan 19 polisen och berättade att han befann sig i en lägenhet på Persborg i Malmö - och att han blivit skjuten.

Polis skickades till platsen och tog sig upp i lägenheten där första förband lades på mannen i väntan på ambulans.

Vårdas på sjukhus

Mannen var inledningsvis vaken och talbar.

– Skadorna är troligtvis allvarliga eftersom han har blivit skjuten. Han tas nu om hand av sjukvården, säger Calle Persson på polisen i Malmö.

Mannen ska ha sett två misstänkta gärningsmän springa från platsen. Men i vilken riktning eller vart har polisen ännu ingen uppfattning om.

Någon utpekad misstänkt finns inte.

– Vi kommer att leta efter dem till vi har fått tag i dem men vi har inte sett dem springa in i någon speciell trappuppgång eller liknande så att vi kan rikta sökandet mot någon särskild geografisk plats. Men vi försöker få så mycket uppgifter som möjligt som kan leda till något, bland annat förhör med målsägande, dörrknackning, teknisk undersökning, inre spaning samt sökande med vapenhundar, säger Calle Persson.

Kände gärningsmännen

Troligen är den skjutne på något sätt bekant med gärningsmännen.

– Det finns massa frågor om varför det här har skett och vi håller nu på att reda ut hur det har gått till och vem som har gjort det. Men det ska ju mycket till för att någon helt okänd kommer in i någons lägenhet och skjuter, säger Calle Persson.