Kvinna hittad död i södra Stockholm – polisen misstänker mord

”Vi har lyckats gripa en person”

NYHETER

En kvinna i 70-årsåldern har hittats död i södra Stockholm och polisen misstänker att hon har mördats.

– Vi har inlett en förundersökning på grund av vissa omständigheter som vi inte vill gå in på, säger Eva Nilsson vid polisen.

Under natten har polisen gripit en man i 35-årsåldern för brottet.

En person hittades i dag vid 15.30-tiden död i en lägenhet i södra Stockholm. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en kvinna i 70-årsåldern som ska ha bragts om livet.

– Vi har påträffat den här personen för en kort stund sedan, sa Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, vid 16-tiden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades den avlidna kvinnan av sin dotter, som var orolig för sin mamma.

Vill inte uttala sig

Polisen misstänker att kvinnan har mördats men har under dagen varit mycket förtegna om händelsen.

– Det finns vissa omständigheter som gör att man inlett en brottsundersökning, säger Eva Nilsson.

Polisen har under dagen intensivt sökt efter en misstänkt person. Enligt uppgifter till Aftonbladet jagade polisen en man som ska ha bott tillsammans med kvinnan en kortare tid. Och vid klockan tolv på natten till torsdag fick polisen en träff. En man i 35-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för mord.

– Vi har påträffat en misstänkt person som vi lyckats gripa. Det var i ett annat område i Stockholm det känns bra att vi lyckats gripa en person i det ärendet, säger Magnus Modig, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Han kan inte svara på vilken relation den gripne har till den avlidne.

– Jag har ingen uppfattning om det. Jag vet inte hur de känner varandra eller vad som gör att han befunnit sig där han har befunnit sig, säger Magnus Modig.

Polisen bekräftar också vid klockan 00.30 att kvinnan är i 70-årsåldern.

Kan har velat fly landet

Enligt en uppgiftslämnare till Aftonbladet ska utredarna ha varskott Arlandapolisen och passkontrollen, eftersom man misstänkte att mannen kunde vara på väg att fly landet. Polisen har inte velat kommentera uppgifterna.

Polisen rubricerar händelsen som mord alternativt dråp. Under onsdagseftermiddagen skickades kriminaltekniker till platsen och man har även genomfört dörrknackning i fastigheten.

I nuläget finns inga uppgifter på exakt hur kvinnan bragts om livet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nacka

Stockholm

Brott