Två till sjukhus efter brand i niovåningshus

NYHETER

Två personer har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i ett niovåningshus i Malmö.

Röken spreds ett antal våningar genom trapphuset.

– Jag såg att en äldre man fick föras bort på bår. Han var väldigt medtagen och hade en stor mask över ansiktet för att kunna andas, säger grannen Inger.

Polis och räddningstjänst larmades till ett niovåningshus på Lorensborg i Malmö strax före klockan fyra på onsdagseftermiddagen. En kraftig brand hade startat i en lägenhet på fjärde våningen.

Ett vittne berättar för Aftonbladet att upp emot tio brandbilar kom till platsen, samt polisbilar och ambulanser. En person räddades ur lägenheten där branden startade.

Röken spreds i trapphuset

– Det brann i vardagsrummet i lägenheten på våning fyra. Sedan hade röken spridit sig upp till våning fem där vi fick avföra ytterligare en person till sjukhus, säger Håkan Månsson, insatschef hos räddningstjänsten Syd.

Röken spreds ända till åttonde våningen.

– Branden i lägenheten är släckt, men det har varit rökspridning till flera andra lägenheter så vi håller på att ventilera, säger räddningstjänstens inre befäl Daniel Gren.

”Medtagen man med mask”

Inger, som bor i huset, berättar för Aftonbladet att hon såg väldigt mycket rök och gick ut för att se vad som hade hänt.

– Jag såg att en äldre man fick föras bort på bår. Han var väldigt medtagen och hade en stor mask över ansiktet för att kunna andas, säger hon.

– Sedan förde man även bort en kvinna och hon hade också svårt med andningen.

Ingen i fara nu

Räddningstjänsten har sökt igenom alla lägenheter under, ovanför och intill den drabbade lägenheten. Den andra personen som räddades befann sig i en intilliggande lägenhet.

– Det är ingen mer som är i fara som det är nu. Det är om sjukvården gör bedömningen att fler behöver åka in för kontroll, säger Daniel Gren.

Branden var släckt ungefär 20 minuter efter larmet. Byggnaden uppges nu vara vattenskadad ned till andra våningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö