Minst tio döda i attack mot poliser vid korsfararborg

Uppdaterad 2018-02-22 | Publicerad 2016-12-18

Minst 10 personer har dött i en attack mot poliser i närheten av Döda havet i Jordanien.

Den kända korsfararborgen var omringad av polis och flera turister hölls som gisslan.

En kanadensisk turist och två civila uppges vara bland de döda.

al-Karak-borgen i Jordanien.

Enligt nyhetsbyrån AFP har tio personer dött och 27 skadats när beväpnade män gick till attack mot flera polispatruller.

En kanadensisk kvinna och två civila jordanska medborgare uppges vara bland de döda efter angreppet, som ska ha skett vid en känd korsfararborg i al-Karak i västra Jordanien. Även fyra poliser uppges ha skjutits ihjäl. Det uppger jordanska myndigheter enligt AP.

Turister befaras vara instängda i den korsfararborg i al-Karak, där beväpnade män tagit sin tillflykt efter att ha skjutit ihjäl flera poliser och en kanadensisk turist. Borgen var omringad av polisen, uppger säkerhetskällor för Reuters.

Enligt obekräftade uppgifter till AFP befann sig attentatsmännen på ett annat våningsplan än turisterna. Men för al-Jazira uppger säkerhetskällor att flera personer tagits som gisslan.
Tio personer sägs ha fritagits, enligt Reuters.

Attacken föregicks av ytterligare två skottlossningar, uppger jordanska myndigheter.

De personer som hölls som gisslan i borgen uppges vara fritagna, enligt BNO News som hänvisar till arabiska tidningen al-Ghad.

Ingen har tagit på sig attacken ännu. Enligt nyhetsbyrån AP är den bara en i raden av allt fler attacker i det annars förhållandevis lugna Jordanien. Det finns inga uppgifter om att svenskar ska ha varit inblandade.

Följ ämnen i artikeln