Trumps nya superteam som ska fälla Demokraterna

Uppdaterad 2018-02-22 | Publicerad 2016-12-06

NEW YORK. Trumps tidigare kampanjchef funderar på att sätta ihop ett superteam som ska föra ut kommande presidentens politik.

Målet skulle vara att fälla svaga demokratiska senatorer i valet 2018.

– Vi planerar för hur vi ska fortsätta Trumprevolutionen in i nästa val, säger Kellyanne Conway.

Följ ämnen
Donald Trump
Kellyanne Conway i Trump tower.

Trump har ännu inte tillträtt som USA:s nya president, men kollegorna tänker redan framåt. Kellyanne Conway, Trumps kampanjchef i valkampanjen, sa i en intervju på måndagen att hon överväger att sätta ihop ett ”superteam” för att förtydliga den nya administrationens politiska mål.

– Vi försöker att lära oss de rätta läxorna från valet, säger hon till The Washington Times.

Planerna på nya gruppen ska ha funnits i några veckor.

Förbereda inför valet 2018

Gruppen är planerad att jobba utanför Vita huset-organisationen för att stötta Donald Trumps politiska agenda och mål, säger Conway. Bland annat på sociala medier. Källor uppger för The Washington Post att gruppen går under arbetsnamnet ”Släpp lös potentialen” ("Unleash the Potential”).

LÄS MER: Hon är superhjärnan bakom Trumps seger

Om två år, hösten 2018, är det dags för val igen, den här gången till kongressen. Republikanerna kommer troligtvis att få 52 platser i senaten efter det här valet, men hoppas då att kunna utöka sin ledning ytterligare 2018. Partiet har majoritet i representanthuset, men den är knapp.

Målet är att gå på svaga demokratiska senatorer, från stater som Trump vann.

– Vi kämpar och planerar för hur vi ska kunna fortsätta Trumprevolutionen in i nästa val, säger hon.

Funderar på att leda gruppen

Men det främsta målet för superteamet skulle till en början vara att försvara Trumps nominerade ministrar om det skulle bli problem, enligt Conway. Nya ministrar måste nämligen godkännas av senaten innan de kan tillträda.

Hon har ännu inte bestämt om hon vill jobba inom Trumps organisation i Vita huset eller leda den här gruppen, skriver The Washington Post.

– Han kommer att vara en väldigt aktiv president som vill åstadkomma saker snabbt. Vi vill hedra det genom att vara redo, säger Conway till tidningen.

TRUMPS REGERING

Ivanka Trump - USA:s riktiga ”first
lady”