Seriemördare i Florida misstänks ha slagit till igen

avSusanna Hållbus

NYHETER

Tre personer i stadsdelen Seminole Heights i Tampa har hittats mördade.

Polisen jagar en misstänkt seriemördare – hittills utan framgång.

Nu misstänks mördaren ha slagit till igen. Den här gången är offret 60-åriga Ronald Felton, som sköts i ryggen på väg till kyrkan. Det rapporterar amerikanska medier.

1 av 9 | Foto: Octavio Jones/Tampa Bay Times/AP
Ytterligare en man har hittats mördad i Seminole Heights, i Tampa, Florida. Polisen misstänker att det rör sig om samme seriemördare som redan misstänks för tre mord i stadsdelen.

Polisen i Tampa i Florida uppmanar nu de boende i området Seminole Heights att hålla sig inomhus och låsa dörren om sig.

– Vi behöver att alla tänker på allt de kan ha hört i går kväll och allt de såg i morse. Vi måste få tag i den här mördaren innan vi måste underrätta ytterligare en familj om att deras anhörig är död, sa Tampas borgmästare Bob Buckhorn under en presskonferens på tisdagsmorgonen.

En misstänkt seriemördare sätter skräck i området genom att skjuta ihjäl människor – till synes slumpvis utvalda medborgare.

Vid femtiden, tidigt på morgonen på tisdagen var Ronald Felton, 60, på väg till kyrkan för att dela ut mat till hemlösa. Något han gjorde varje tisdags- och torsdagsmorgon innan han gick till jobbet som byggarbetare, berättar hans bror för NBC.

Ronald Feltons medarbetare i kyrkan uppger att de hörde omkring fyra skott från gatan. Felton hade skjutits i ryggen.

Något kvarter från mordplatsen ligger en nyss uppsatt minnesplats för de tre personer som dödats i samma område de senaste veckorna.

Fyra mord – på en månad

Området beskrivs vanligtvis som lugnt och stilla – men under oktober mördades tre personer i Seminole Heights.

– Det är oklart om den här skjutningen är kopplad till de tre tidigare morden. Men vi kommer att utgå från det fram till att utredningen kan motbevisa det, säger Tampapolisens presstalesperson Steve Hegarty till NBC.

De tidigare offren har också skjutits till döds utomhus.

22-åriga Benjamin Edward väntade på bussen vid 21-tiden på kvällen 9 oktober när han blev ihjälskjuten.

Fyra dagar senare, 13 oktober, hittades Monica Caridad Hoffa, 32, skjuten till döds. Rättsläkaren bedömer att hon sköts omkring två dagar innan hon hittades.

Ytterligare tio dagar senare var Anthony Naiboa, 20, på väg hem, vid 20-tiden på kvällen. Han sköts till döds på öppen gata.

Så många vapen finns i USA 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott