Uppsala

Soligt påskväder på väg till Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Påsken inleder med dis och dimma.

Men sen så ser det ut att bjudas på en hel del sol i Uppsala-trakten – och den som vill lyxa till det lite extra med barbeque bör vara extra försiktig då det finns risk för gräsbränder.

Det finns goda solchanser under påsken.
Det finns goda solchanser under påsken.

I dag kan det eventuellt bjudas på någon solglimt vid Upplandskusten. Men in mot landet ser det mörkare ut i Uppsala län.

– Onsdagen blir ganska lik tisdagen med mycket moln och temperaturer kring 10–11 plusgrader, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Under kvällen kan det också passera någon regnskur och en kallfront ska sen passera vilket gör att lite kallare luft når in över Uppsala-området lagom till påsk.

– Under skärtorsdagen blir det nordliga vindar, en del sol och mellan 8 och 10 plusgrader. Det kan också vara lite dis och dimma på morgonen, men sen så spricker det upp och blir soligt mitt på dagen, säger meteorologen.

Natten till långfredagen så väntar temperaturer kring nollsträcket, och under dagen sen så ser det ut att bli någon grad kallare än under skärtorsdagen, runt 7–8 grader som mest. Men långfredagen ser också ut att bjuda på sol, även om en nordvästlig vind gör att lite moln och kanske även ett par regnskurar drar in under slutet av dagen, enligt den senaste prognosen.

Finare väder väntar

Vad som händer under resten av påsken är fortfarande lite osäkert, men det ser ut att kunna bli både soligare och mildare än under torsdag fredag.

– Det ser ut som att de lite kallare vindarna som drog in under skärtorsdagen och långfredagen börjar vrida mot syd eller sydväst och det kan då vara lite mildare luft som hittar upp till Uppsalatrakten under andra halvan av påsken. Kanske inte under påskafton, då det ser ut att bli mestadels sol och 8–9 plusgrader, men under påskdagen och annandag påsk, säger meteorologen.

Under påskdagen och annandag påsk, det vill säga söndag måndag, så ser det ut att kunna bli uppemot 10 till 12 plusgrader och mestadels klart väder. Det kan också bli lite blåsigt och finns risk för gräsbränder.

– Det är både soligt och ganska torrt, så det är bra att tänka på, säger meteorologen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Akut blodbrist i flera blodgrupper

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Väderprognos