Uppsala

20-talshus toppar klicktoppen i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

En villa från 1925 drog flest blickar till sig på Hemnet i Uppsala förra veckan.

På topp-fem-listan hittar vi även en stuga med sjöutsikt, en villa i innerstan, ett modernt hem och en gammal goding som ligger kvar på klicktoppen för tredje veckan i rad.

Vänge, Uppsala.
Vänge, Uppsala.

1. Vänge, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 10 004. Mäklare: Notar.

Den mest klickade bostaden hittar vi i närheten av Fiby urskog, 15 minuter utanför centrala Uppsala. Huset som byggdes 1925 är på närmare 200 kvadratmeter och rymmer åtta rum, fördelat på två plan. På entréplan finns bland annat ett vardagsrum med kakelugn, ett kök med vedspis samt matrum och badrum. En trappa upp finns ett allrum, fyra sovrum och ytterligare ett badrum. På tomten finns också ett förråd och uthus med vedeldad bastu och dusch om cirka 20 kvadratmeter.

Knutby, Uppsala

2. Knutby, Uppsala

Pris: 1 295 000 kronor. Antal klick: 8 087. Mäklare: Svensk fastigighetsförmedling.

Den näst mest klickade bostaden ligger landligt, intill sjön Giningen 40 minuter öster om centrala Uppsala. Huset som är från 1983 är på 55 kvadratmeter och rymmer kök, två sovrum, badrum och vardagsrum med öppen spis. På tomten som är drygt 2 000 kvadratmeter stor hittar vi även en förrådsbod.

Stabby, Uppsala.

3. Stabby, Uppsala

Pris: Pris saknas. Antal klick: 6 038. Mäklare: Svensk fastigighetsförmedling.

Den tredje mest klickade bostaden ligger centralt, i Luthagen. Huset är på närmare 150 kvadratmeter och rymmer sju rum, fördelat på två plan. På entréplan hittar vi tre sovrum, två toaletter, ett kök med plats för matbord samt vardagsrum. En trappa upp finns ytterligare tre rum och ett duschrum och på källarplanet finns en gillestuga med bland annat öppen spis, badrum och bastu. Huset är från 1929 och har en om- och tillbyggnad från slutet av 60-/70-talet. Det är i behov av en del renovering, enligt mäklaren. På tomten finns också ett garage med förråd, ett inglasat uterum och en stuga som tidigare varit en kolonistuga.

Skölsta, Uppsala.

4. Skölsta, Uppsala

Pris: 4 975 000 kronor. Antal klick: 5 978. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den fjärde mest klickade bostaden ligger fem kilometer från Gränby centrum, öster om centrala Uppsala. Huset som är från 2013 är på 116 kvadratmeter och rymmer fem rum, fördelat på två plan. På entréplan finns vardagsrum med braskamin samt kök, badrum och tvättstuga. En trappa upp finns ett allrum, duschrum och tre sovrum, varav ett har fransk balkong.

Vårdsätra, Uppsala.

5. Vårdsätra, Uppsala

Pris: 7 495 000 kronor. Antal klick: 4 180. Mäklare: Riksmäklaren.

Den sista bostaden på listan ligger kvar på klicktoppen för tredje veckan i rad. Vi hittar den åtta kilometer söder om Uppsala, i närheten av Vårdsätraviken. Huset som är från 1975 sträcker sig över 170 kvadratmeter och rymmer sex rum, fördelat på två plan. På entréplan finns tre sovrum, badrum, toa och kök i öppen planlösning till allrummet. En trappa upp finns ytterligare två sovrum, ett allrum, gillestuga, toa och bastu.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Resistenta bakterier spreds på äldreboende

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Hemnet

Bostadsförmedlingen

Vårdsätra

Knutby

Vänge