Presidentvalet i USA 2020

”Om vänstern attackerar kommer vi inte att backa”

Av: 

Wolfgang Hansson

NYHETER

WENDELL, NORTH CAROLINA. Pistolen är nedstoppad i byxlinningen.

Blir det våldsamt efter valet är Rhonda Allen beredd att försvara sig.

– Jag fruktar att vänstern kommer att attackera oss vem som än vinner, säger hon. Men vi inom högern tänker inte backa.

Vi står vid en liten damm omgiven av sojabönsodlingar och ett och annat bostadshus. En räv springer in i skogen intill.

Ägaren hyr ut en del av sin mark till en enkel skyttebana där Rhonda Allen brukar hålla en del av sina kurser.

Hon undervisar i både pistol- och gevärsskytte. Men det handlar inte om att lära sig tävlingsskjuta utan om självförsvar.

Rhonda Allen drar upp den 9 mm pistol som sitter instoppad i byxorna och med ett klickande ljud hoppar magasinet ut. Hon byter ut kulorna mot en annan sort som lämpar sig bättre för träning mot en måltavla.

Hon håller upp en av kulorna som satt i från början och pekar på den lilafärgade spetsen.

– Den här kulan expanderar när den når sitt mål. Syftet är att stoppa den som attackerar dig. De andra kulorna går bara rakt igenom.

Rhonda Allen, ägare Armed Angels Training, tränar kvinnor i vapenträning och självförsvar.

Med en häftapparat sätter hon upp en måltavla i papper på en ställning framför grusväggen som stoppar kulorna från att gå längre ut i terrängen.

Hon ska visa oss några situationer man kan hamna i och hur man snabbt kan försvara sig.

Sedan går hon fram till pappfiguren, trycker sig bakåt samtidigt som hon drar fram pistolen från byxlinningen. I snabb följd avlossar hon tre skott.

Alla tre träffar i den innersta cirkeln.

Skydda sig

Därefter tar hon fram en blå plasttunna som hon hukar bakom och gör utfall från sidan. Återigen några snabba skott. Trots att vi fått öronproppar ekar det högt i tystnaden där det annars bara hörs fågelkvitter.

Den här gången är hon missnöjd eftersom två av skotten hamnar utanför den inre cirkeln.

– Jag har skytteklasser så gott som varje dag, berättar hon. Både för män och kvinnor. Även barn över 12 år.

”Det gäller hela tiden att vara beredd på den värsta dagen i ditt liv”, säger vepeninstruktören Rhonda Allen.

Men det är framförallt fler kvinnor hon vill ha med. Hon tycker de litar alldeles för mycket på att männen ska kunna försvara dem.

– Så vad gör du när din man är på jobbet, brukar jag fråga. Eller på affärsresa? Kvinnor måste ta ett större ansvar för att kunna skydda sig själva.

För Rhonda Allen är det en självklarhet att det är med vapen i hand som man försvarar sig.

– Jag har ännu inte behövt skjuta någon men det har varit mycket nära några gånger. Det gäller hela tiden att vara beredd på den värsta dagen i ditt liv. Då gäller det att veta vad du ska göra. Att "spray and pray" (skjuta vilt omkring sig och hoppas på det bästa) är ingen bra lösning.

På den vita t-shirt hon bär står det "vägra vara ett offer" på ena ärmen. På bröstet tre bokstäver NRA som står för National Rifle Association.

”Du måste välja ett lag”

– Det kan vara en väldigt stärkande känsla som kvinna att veta att du har ett vapen och kan försvara dig.

Efterfrågan på hennes kurser har ökat starkt sedan pandemin drabbade USA och presidentvalet stod för dörren.

– Vi är ett väldigt polariserat samhälle där väldigt få är neutrala. Du måste välja ditt lag.
Rhonda Allen hade inga som helst problem med att välja sitt.

– Redan Jesus förstod att vi behöver försvara oss. Gud ger oss den rätten.

Därför tycker hon att årets presidentval är det viktigaste hon röstat i.

– Vi måste trycka tillbaka dem som vill ta ifrån oss från grundlagsenliga rättigheter. Då tänker jag framförallt på rätten att bära vapen men också på rätten till liv.

Hon sammanfattar hela tiden med sin släpiga dialekt motståndarna i begreppet "the left", vänstern.

– Vänstern tycker inte det är ok att skjuta någon i självförsvar men de tycker det går alldeles utmärkt att skära ut ett foster ur livmodern och döda det. I mina ögon är att försvara sig inte mord men att döda ett ofött barn är mord.

Hon höjer aldrig rösten. Allt presenteras som självklara sanningar.

Fostrat svansviftare

För Rhonda Allen står vänstern för allt det som gått snett med USA.

– De är aggressiva och farliga. De ger sig inte förrän alla tycker som dem. Jag skulle aldrig oprovocerat attackera någon annan människa men det räcker om du går omkring med en Trumpkeps för att du ska kunna bli fysiskt attackerad av vänstern, till och med nedslagen. Det händer varje dag.

Rhonda Allen gör ett nytt utfall med sin pistol och sätter tre snabba skott mitt i innersta ringen. Hon ler självsäkert.

I hennes kretsar är det mycket snack om vad som kommer att hända efter valet.

– Många pratar om risken för ett inbördeskrig. Jag är inte säker på att det kommer att hända men jag är beredd. Oavsett vem som vinner presidentvalet tror jag att det kommer att sluta i bråk. USA är den sista barriären mot socialismen. Vi ger inte upp utan strid.

Vinner Biden fruktar hon att vänstern kommer att attackera Trumpanhängare för att hämnas. Förlorar Biden är hon säker på att vänstern kommer att ta till våld för att stoppa Trump från att sitta i fyra år till.

Hon anser att det är skillnad på våldet som vänstern står för och det som kommer från höger.

Panikköper ammunition

– Vänstern använder det för att hota och få sin vilja igenom. Vi inom högern använder det för att försvara oss.

Hon tar den 17-årige Kyle Rittenhouse som dödade två demonstranter i Kenousha i Wisconsin under sensommaren och skottskadade en som exempel.

– Han var inte där för att ställa till bråk, hävdar hon. Han var där för att försvara folks privata egendom. Han attackerade ingen. Det var först när han blev attackerad som han försvarade sig själv. Jag kan inte se någonting fel med hans agerande.

Marken där vi står är full av tomhylsor. Rhonda packar ihop ammunitionsaskarna i en svart ryggsäck och klättar in i sin jeep med registreringsskylten "Gun Girl".

– Jag har svårt att få tag på ammunition, berättar hon. Folk panikköper. Det som finns kvar är extremt dyrt. Många har förberett sig under lång tid för när skiten träffar fläkten. Lagrat mat, bensin och ammunition.

För Rhonda Allen står vänstern för allt det som gått snett med USA. ”De är aggressiva och farliga. De ger sig inte förrän alla tycker som dem.”

Rhonda Allen tillhör en väldigt viktig väljargrupp för president Trump, de kristna evangelikerna. För henne betyder religionen allt. Under eftermiddagen vi är tillsammans citerar hon ofta bibeln.

– Många har svårt att få ihop att jag är strängt kristen och samtidigt vapenanhängare. Men det är inget konstigt med det.

Homosexualitet anser hon vara en synd.

”Vi väljer inte en präst”

– Jag vill absolut inte sätta mig på några höga hästar och hävda att jag är ofelbar. Jag syndar ofta men det är ingenting jag är stolt över. Jag förstår inte hur man kan synda och vara stolt över det genom att ordna prideparader. Själv skäms jag över mina synder.

Hon slår ut med händerna i en undrande gest.

Inför förra valet var hon inledningsvis ingen anhängare av Trump.

– Jag såg honom bara som en ständigt otrogen miljardär. Det var Ted Cruz, senator från Texas, som var min drömkandidat.

Men eftersom hon hellre skulle dö än rösta på Hillary Clinton så blev det till slut Trump. Det har hon inte ångrat en sekund.

– Han är den förste president som hållit sitt ord och verkligen genomfört det han lovat. Han har lyckats trots att vänstern gjort allt i sin makt för att sabotera för honom.

Att han uttalat sig sexistiskt om kvinnor och nedsättande om sina medmänniskor bekymrar henne inte.

– Han har sina fel och brister som alla vi andra. Det är inte en präst vi ska välja utan en president.

Att opinionsmätningarna visar att Biden leder stort ler hon bara åt.

– Mätningarna är vänsterns psykologiska krigföring för att få oss att känna att det inte är någon idé att vi går och röstar. Det går vi inte på.

Men undrar jag, hur har det kunnat bli så här i USA, landet där människor vuxit upp med den amerikanska drömmen med modersmjölken.

Även på detta har Rhonda ett självklart svar.

– Vi har låtit våra barn bli förgiftade av liberalt tänkande i skolorna. Vi har uppfostrat svansviftare istället för kritiska tänkare. Därför tar de på sig en ansiktsmask så fort någon säger åt dem att göra det.

Själv skulle Rhonda Allen aldrig komma på tanken att sätta på sig en mask.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger - nu upp till 25% rabatt!

Extern länk från Ellos

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Presidentvalet i USA 2020

Jesus

Ted Cruz

Donald Trump

Vapen

Hillary Clinton

Presidentvalet i USA